Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Šou ma naučila komunikovať s ľuďmi. Tomáš spomína na účinkovanie v Pečie celé Slovensko
Šou ma naučila komunikovať s ľuďmi. Tomáš spomína na účinkovanie v Pečie celé Slovensko

Šou ma naučila komunikovať s ľuďmi. Tomáš spomína na účinkovanie v Pečie celé Slovensko

Tomáš opustil šou Pečie celé Slovensko.  Do finále sa neprebojoval a skončil na úctyhodnom štvrtom mieste.

Sily v semifinálovom kole boli vyrovnané a miesto v prvej trojici si vybojovali Timi, Luci a Mirka.

Tomáš sa zúčastnil živého vysielania na Instagrame Pečie celé Slovensko, aby odpovedal na zvedavé otázky fanúšikov. Čo všetko divákov zaujímalo a koľko o sebe prezradil?

Mnohí diváci vyjadrili ľútosť z Tomášovho vypadnutia zo šou. Ozývali sa fanúšikovia, ktorí si priali jeho postup do finále. „Bolo to fér. Akože, ono to na obrazovke môže vyzerať inak, ako to bolo reálne. Ja som ochutnal všetky tie torty a všetky boli dobré. Moja bola chuťovo najhoršia, takže bolo to fér a takto to má byť,“ reagoval Tomáš na odkazy.

pcs3_tomas.JPG

Najkrajšia výzva, na ktorú rád spomína bola technická výzva v semifinálovom kole. Recept na francúzsky dezert Religieuse pripravila Natacha Pacal. Francúzska cukrarina je Tomášovou parketou a po skončení šou sa k nej rád vrátil. 

V šou nemohol byť ticho

Aké boli jeho pocity z vypadnutia tesne pred finále? Napriek tomu, že ho výsledok zamrzel, je presvedčený, že bol správny. „Stále si myslím, že do finále postúpili tie pravé tri. Lebo ony sa naozaj tešili na to, čo sa bude vo finále piecť. Bude tam veľká torta a ony všetky tri milujú piecť torty. Takže bude to veľmi pekné finále a teším sa, že tam budú ony a budem ich najväčší fanúšik.“

Tomáš tiež prezradil, čo sa v šou Pečie celé Slovensko naučil. „No okrem nových štýlov pečenia ma naučilo viac komunikovať s ľuďmi, lebo ja som dosť veľký introvert,“ zamýšľa sa Tomáš. „Čiže niekedy mi je veľmi ťažko rozprávať sa s ľuďmi a tu som musel. A nejakým spôsobom to išlo aj lepšie.“ Kvôli svojej introvertnej povahe váhal s prihlásením do šou, až ho napokon presvedčili priatelia.

PCS3-epi6-PidanyPhoto-201.jpg

Pred porotou všetko skryl

Z účinkovania pred kamerami mal obrovský stres. „Vždy keď mali ku mne prísť porotkyne alebo moderátori, tak neviem, či ste si to všimli, ale ja som vtedy nič nerobil. Ja som odložil všetko, čo som vtedy mixoval alebo cesto, aby nevideli, čo robím. Lebo keby videli a nejak to skritizovali, tak by som bol totálne rozhodený a neupiekol by som nič. Takže vždy, keď som videl, že prichádzajú, tak všetko bolo spratané a ja som usmievavý čakal pri stole.“

Tomáš sa vrátil k spomienkam z prvých minút v Pečie celé Slovensko, kedy do stanu prichádzal ako posledný. Pri pultíku pred ním už čakala usmievavá Katka, ktorá sa mu prihovorila. „Za to som strašne vďačný, lebo ja sa neviem ako prvý prihovoriť,“ opisuje Tomáš svoj prvý kontakt v šou.

Ako naznačila Danka počas živého vysielania, medzi finalistami tradovala povera, ktorú prelomil až Tomáš. „Prelomil som tú kliatbu, kedy tí, čo bývajú s Dankou vypadli a vypadla ona. Čiže nakoniec mám pocit, že vypadli tí, s ktorými som bol na izbe ja,“ zasmial sa Tomáš, ktorý si zaspomínal aj na bývanie na izbe s Paťom, ktorý vypadol hneď po ich nasťahovaní.

pcs3_tomas.JPG

Blížia Vianoce a Tomáš prezradil aj niečo o svojich tradíciách. „Vždy máme s kamošmi takú tradíciu, že sa stretneme u nás doma a pečieme a zdobíme perníky, ale ja väčšinou iba behám okolo nich a robím vianočný likér. A potom to zdobíme a to zdobenie vyzerá.. volám to, že... a to radšej ani nepoviem na záznam,“ smeje sa Tomáš a dodáva, že v zdobení perníkov nie sú veľmi zruční.

Po predvianočnom pracovnom zhone odchádza na sviatky k rodine. Vychutnáva si kokosky od tety a zaslúžený oddych. Po sviatkoch väčšinou odlieta na dovolenku do teplej krajiny, aby ušiel pre zimou.

Diváci reagovali na Dúhovú tortu porozumenia, ktorú Tomáš upiekol v semifinálovom kole. Viacerí ocenili jeho otvorenosť a dojemný prejav. „Ja by som bol najradšej, keby sme to považovali za samozrejmosť, ale nepovažujeme,“ skonštatoval Tomáš.

Veľké finále sa blíži. Sledujte ho už 10. decembra o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia