Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Súťažiace Tonka a Danka. Dve veselé blondínky sa postarajú o zábavu

Dve príjemné pekárky prinesú do šou nielen chuť, ale aj smiech a radosť.

Súťažiace Tonka a Danka. Dve veselé blondínky sa postarajú o zábavu

Kto sú tieto šarmantné dámy? Tonka a Danka vás určite očaria. Skôr než ukážu svoje cukrárske majstrovstvo, spoznajte ich bližšie v krátkom videu.

Pekárka Danka

Danka, láskavá pekárka z Novej Dedinky, divákov určite zaujme nielen svojimi výtvormi, ale aj pozitívnou osobnosťou.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K pečeniu ju priviedla jej starká. „Dávala nám rôzne úlohy popri pečení, a tak sme sa so sestrou postupne dostávali do tajov pečenia,“ spomína s úsmevom na detské časy. Dodnes sa v kuchyni riadi mnohými jej radami a postupmi, ktorým ju starká naučila.

Keď si založila rodinu, pustila sa do pečenia naplno a každá pekárska výzva ju motivovala zlepšovať sa. „Snažila som sa zlepšovať. Začala som robiť narodeninové torty a zistila som, že to nie je úplne jednoduché. Nestačí len vidieť na Instagrame nejaké super skvelé video. Je za tým trošku viac kumštu,“ hovorí úprimne.

Mama dvoch detí má rada svoju kuchyňu pod kontrolou, ale vie si vychutnať aj čaro momentov, keď jej pri pečení asistujú malí pomocníci.

A čo je jej sen? „Zvládnuť poschodovú tortu so všetkými technikami, ktoré chcem použiť... a možno vyhrať túto súťaž,“ smeje sa Danka. Na tejto ceste jej drží palce celá rodina.

Pekárka Tonka

Tonka, bláznivá a hrdá východniarka pricestovala z Košíc, kde býva so svojim synom. K pečeniu sa dostala pred niekoľkými rokmi, keď sa rozhodla potešiť svojho otca.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Pred desiatimi rokmi som chcela napiecť tortu pre môjho ocka k päťdesiatke. Tak som to skúsila, malo to úspech a tak som začala piecť doma,“ spomína na svoje začiatky.

Jej pekárskou nočnou morou je zrazený krém alebo torta, ktorá sa jednoducho roztečie a nedrží pohromade. Aj napriek týmto obavám ju pečenie napĺňa a sníva o tom, že si raz otvorí vlastnú výrobňu. Je to síce hudba budúcnosti, ale extrémne ma to baví,“ hovorí nadšene.

Najradšej pripravuje torty a najlepšie sa cíti, keď má v kuchyni svoj priestor na tvorbu. Tak sa môže naplno koncentrovať na prácu. Uvidíme, ako sa Tonka popasuje s výzvami v stane šou Pečie celé Slovensko.

Držíme palce už 29. septembra o 20:30 na Jednotke!

25 50 75 90