Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Sú vášniví, aj pripravení. Čo ďalšie prezradila Petra Tóthová na finálovú dvanástku?

Porotkyňa Pečie celé Slovensko popísala finalistov najnovšej série.

Sú vášniví, aj pripravení. Čo ďalšie prezradila Petra Tóthová na finálovú dvanástku?

Pred pár dňami odštartovala štvrtá séria šou Pečie celé Slovensko. Diváci sa v prvej epizóde mali možnosť zoznámiť s finálovou dvanástkou tých najlepších amatérskych pekárov a pekárok. Aká je tohtoročná skupina očami porotkyne Petry Tóthovej?

„Finalisti tejto štvrtej série sa naozaj vydarili. Musím povedať, že sú vášniví, pripravení, veľmi zapálení do pečenia a je to naozaj na nich vidno,“ popísala pre Rádio Slovensko s nadšením v hlase porotkyňa.

Ani tí najlepší pekári sa však nevyhnú kritike zo strany porotkýň. Je to predsa ich úloha. Ako však skonštatovala Petra Tóthová, aj kritika sa dá podať s láskou.

„Ide o to, aby sme im aj niečo škaredé dokázali povedať pekne. Ja si vždy snažím predstaviť seba na ich mieste a že mi mal niekto povedať niečo škaredé. Ja teda radšej poviem, keď je niečo pripečené, že nabudúce by som to menej piekla, alebo by som to viac piekla, ak je to nedopečené. Vždy sú to nejaké kľučky, ktoré viete použiť, aby ste potešili toho človeka.“

Podľa Petry je najdôležitejšia empatia a ľudský prístup. „Ja vidím v každom, že naozaj sa snažil. A nemôžem ho zničiť len preto, že niečo sa mu nepodarilo, keď iné veci sa mu podarili,“ uzavrela porotkyňa.

Sledujte druhé kolo Pečie celé Slovensko v nedeľu večer na Jednotke alebo v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90