Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Pripravte si mäkučké muffiny podľa Pekára týždňa Paliho. Takto budú dokonalé

Tieto broskyňové muffiny vás v myšlienkach prenesú do horúcich letných dní.

RECEPT: Pripravte si mäkučké muffiny podľa Pekára týždňa Paliho. Takto budú dokonalé

„Sladké ovocie predstavuje odmenu, za tvrdú prácu na záhrade, či v sade počas celého roka. Svoje muffiny venujem svojej starej mame Jolanke, ktorá sa rok čo rok s láskou stará o svoju záhradu, a my už ako deti sme boli učení pri všetkom pomáhať,“ podelil sa s nami o svoje spomienky Pali, ktorý si zo štvrtého kola odniesol ocenenie Pekár týždňa.

Pripravte si broskyňové muffiny podľa jeho receptu a zaspomínajte si na slnečné leto.

Budete potrebovať:

Na cesto:

  • 240 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva (1 balíček)
  • 120 g krupicového cukru
  • 60 g hnedého cukru
  • štipka soli
  • 160 g mixovaných broskýň (zaváraných)
  • 190 g bieleho jogurtu
  • 130 g vajec
  • 70 g slnečnicového oleja
  • 70 g roztopeného masla
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • 140 g nakrájaných broskýň na malé kúsky (čerstvé alebo konzervované)

Na zázvorovú posýpku:

  • 45 g hladkej múky
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • soľ
  • 2 PL roztopeného masla

Ostatné:

  • 1 čerstvá broskyňa nakrájaná na mesiačiky na ozdobu
  • 12 ks vyšších papierových košíčkov

Ako na to?

Rúru si predhrejte na 160°C. Do misky preosejte všetky suché ingrediencie na cesto, a to múku, prášok do pečiva, krupicový cukor, trstinový cukor a soľ.

V druhej miske si pripravte mrveničku, kde ku všetkým suchým surovinám pridajte roztopené maslo. Spojte jemne prstami alebo vidličkou. Ak je zmes mastná, prisypte múku, prípadne ak je suchá, doplňte maslo alebo kvapku vody. Hotovú pripravenú mrveničku si dajte bokom.

V miske si pripravte všetky tekuté ingrediencie: jogurt, vajíčka, slnečnicový olej, maslo, mandľový extrakt, broskyňové pyré, prípadne krájané broskyne. Všetko vymixujte v mixéri, prípadne ponorným mixérom dohladka.

Web Pečie celé Slovensko

Spojte suché a tekuté ingrediencie – jemne ručne zamiešajte, kým sa zmes spojí. Nemiešajte dlho, inak budú muffiny ťažké a hutné. Do hotovej zmesi opäť ručne primiešajte na kocky nakrájané broskyne.

Hotové cesto dávkujte do 12-tich papierových košíčkov. Môžete použiť aj ozdobné. Pred pečením na vrch každého muffinu položte rez broskyne a posypte ho pripravenou mrveničkou. Pečte cca 40 minút. Či sú muffiny hotové, môžete overiť pomocou špajdle. 

25 50 75 90