Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Netradičná Piña colada podľa Pekára týždňa Martina. Budete sa zalizovať

Pripravte si obľúbený drink v neobvyklom želé prevedení.

RECEPT: Netradičná Piña colada podľa Pekára týždňa Martina. Budete sa zalizovať

Stačí jedna lyžička letného dezertu a vy sa v myšlienkach okamžite ocitnete na slnečnej pláži. Piña colada s príchuťou kokosu a ananásu patrí medzi dovolenkové stálice. Čo tak si ju pripraviť doma v menej tradičnom prevedení?

Budete potrebovať

Na korpus:

  • 6 ks vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 90 g mandľovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipku soli

Na želé:

  • 1000 ml ananásového pyré
  • 200 ml vody
  • 2 balenia práškovej želatíny (podľa popisu na obale)

Na kokosový krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie 40%
  • 200 ml kokosového pyré
  • 2 dcl kokosového likéru (Malibu)
  • 600 g bielej čokolády (Callebaut)

Na kokosový sirup:

  • 50 ml kokosového pyré (pyré obsahuje cukor)
  • 50 ml vody
  • 2 ml kokosového likéru

Na ozdobu:

  • čerstvý ananás
  • nastrúhaný kokos

Ako na to?

Rúru si predhrejte na 180 °C. Oddeľte bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešajte tuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte preosiaty práškový cukor. Keď máte hotový sneh, postupne zapracujte žĺtky zmiešané s olejom.

Do hotovej zmesi pridajte preosiate mandle, múku a kypriaci prášok. Rozotrite na plech a dajte piecť do rozohriatej rúry. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.

Po vychladnutí si vykrojte potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.

Pripravte si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér priveďte k varu a hneď stiahnite z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejte na bielu čokoládu a nechajte minútku odstáť. Zmes dobre vymiešajte a nechajte vychladnúť.

Keď je krém vychladnutý, vymiešajte ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dajte stuhnúť do chladničky a potom ho preneste do cukrárskeho vrecka.

Kokosový sirup si vyrobte z kokosového pyré, vody a kokosového likéru. Všetky ingrediencie spolu prevarte a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.

Do pohárov vložte pripravené korpusy, ktoré navlhčite kokosovým sirupom. Nalejte pripravenú želé zmes a dajte stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pridajte kokosový krém a dajte opäť vychladnúť.

Tento postup (korpus, želé, krém) opakujte, pokiaľ nie je pohár plný. Na ozdobu použite najemno nakrájaný ananás s kokosom.

25 50 75 90