Stačí jedna lyžička letného dezertu a vy sa v myšlienkach okamžite ocitnete na slnečnej pláži. Piña colada s príchuťou kokosu a ananásu patrí medzi dovolenkové stálice. Čo tak si ju pripraviť doma v menej tradičnom prevedení?
Budete potrebovať
Na korpus:
- 6 ks vajec
- 180 g práškového cukru
- 90 g hladkej múky
- 90 g mandľovej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipku soli
Na želé:
- 1000 ml ananásového pyré
- 200 ml vody
- 2 balenia práškovej želatíny (podľa popisu na obale)
Na kokosový krém:
- 400 ml smotany na šľahanie 40%
- 200 ml kokosového pyré
- 2 dcl kokosového likéru (Malibu)
- 600 g bielej čokolády (Callebaut)
Na kokosový sirup:
- 50 ml kokosového pyré (pyré obsahuje cukor)
- 50 ml vody
- 2 ml kokosového likéru
Na ozdobu:
- čerstvý ananás
- nastrúhaný kokos
Ako na to?
Rúru si predhrejte na 180 °C. Oddeľte bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešajte tuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte preosiaty práškový cukor. Keď máte hotový sneh, postupne zapracujte žĺtky zmiešané s olejom.
Do hotovej zmesi pridajte preosiate mandle, múku a kypriaci prášok. Rozotrite na plech a dajte piecť do rozohriatej rúry. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.
Po vychladnutí si vykrojte potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.
Pripravte si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér priveďte k varu a hneď stiahnite z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejte na bielu čokoládu a nechajte minútku odstáť. Zmes dobre vymiešajte a nechajte vychladnúť.
Keď je krém vychladnutý, vymiešajte ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dajte stuhnúť do chladničky a potom ho preneste do cukrárskeho vrecka.
Kokosový sirup si vyrobte z kokosového pyré, vody a kokosového likéru. Všetky ingrediencie spolu prevarte a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.
Do pohárov vložte pripravené korpusy, ktoré navlhčite kokosovým sirupom. Nalejte pripravenú želé zmes a dajte stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pridajte kokosový krém a dajte opäť vychladnúť.
Tento postup (korpus, želé, krém) opakujte, pokiaľ nie je pohár plný. Na ozdobu použite najemno nakrájaný ananás s kokosom.
25 50 75 90