Pohoda cez víkend sa môže spájať aj s bohatými raňajkami, či populárnym brunchom - raňajkoobedovým jedlom, ktoré zasýti a pomôže aj spomaliť.
Veď vychutnať si v pokoji a pomaly chutné doma pripravené jedlo má svoje čaro. Siahnite preto po recepte z kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy a váš víkend získa novú chuť.
Recept na vajíčkový toast s mozarellou a paradajkami
Suroviny
- 8 toastových chlebov
- 2 mozzarelly ( 2 x 125 g)
- 2 paradajky
- 300 g bazalky
- 80 g kešu orechov
- 50 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml olivového oleja
- 3 vajcia
- 300 g panko strúhanky
- 2 šalotky
- 4 červené papriky
- 30 g masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 KL sušeného tymianu
- 1 KL údenej papriky
- 200 ml smotany na varenie
- olej na vyprážanie
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Šalotku očistíme a orestujeme na olivovom oleji, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú papriku, osolíme, pridáme cukor, restujeme, potom odložíme zo sporáka a pridáme sušenú údenú papriku, tymián, mierne podlejeme vodou a varíme ešte asi 15-20 minút. Potom do omáčky pridáme smotanu, ešte povaríme asi 10 minút, na záver pridáme maslo, všetko dohladka rozmixujeme, precedíme a dochutíme.
- V mixéri dohladka vymixujeme kešu orechy, bazalku, parmezán, soľ, korenie, cesnak a olivový olej.
- Toastový chlieb potrieme pestom, uložíme naň natenko nakrájanú mozzarellu, paradajku, mierne osolíme a spojíme s druhým toastom, ktorý sme tiež potreli pestom.
- V miske rozmiešame vajcia, do druhej misky si pripravíme strúhanku. Spojené toasty obalíme vo vajci a strúhanke a vyprážame na miernom ohni do zlatista z oboch strán.
- Vyprážané toasty servírujeme s paprikovou omáčkou dozdobené bylinkami.
Viac receptových inšpirácií nájdete na webe Pravidlá mojej ženy a ďalšiu časť kulinárksej šou sledujte v nedeľu o 18:20 hod na Jednotke.