Úvod Novinky Tipy z programu
Na tento hit je Celeste Buckingham hrdá. Znie už 12 rokov
Na tento hit je Celeste Buckingham hrdá. Znie už 12 rokov

Na tento hit je Celeste Buckingham hrdá. Znie už 12 rokov

Svoju kariéru začala v roku 2011. O rok neskôr vystrelila na vrchol.

Celeste Buckingham je talentovaná mladá speváčka, ovláda niekoľko jazykov a vie si vychutnať dobré jedlo. Pred niekoľkými rokmi ju život zavial na slnečnú a pokojnú Madeiru. Speváčka tu našla svoj druhý domov. Pri poslednej ceste naspäť na Slovensko zavítala do Dámskeho klubu. Odvysielanú epizódu si môžete pozrieť v archíve RTVS.


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku


Jej korene siahajú do Iránu. Ak by Vám Celeste ponúkla svoje obľúbené jedlo, určite by pochádzalo práve z iránskej kuchyne. „Recepty sú dlhé a komplikované, ale základ je vždy nejaká hustá omáčka s mäsom, zeleninou, fazuľou a tak ďalej. K tomu je dokonalo pripravená basmati ryža a biely jogurt s nasekanými uhorkami a kôprom,“ opísala Celeste.

Skladba, ktorá sa stala hitom číslo jeden

Pri tvorbe ju inšpirovali hviezdy ako Amy Winehouse, Eta James a Billie Holiday. Celeste Buckingham má za sebou niekoľko úspešných skladieb. Na jednu z nich je obzvlášť hrdá.

V roku 2012 vydala pieseň Run, run run, ktorá sa okamžite dostala na vrchol rádiových rebríčkov. Stala sa najhranejšou skladbou roka od slovenského interpreta. „Z čistého zázraku sa z toho stala úspešná vec, ktorá funguje stále,“ povedala Celeste.

Napriek tomu, že ubelo už viac ako desať rokov, skladba stále patrí medzi obľúbené. „Je strašne krásne vidieť, ako oslovuje viac generácií,“ hrdo dodala speváčka.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia