Úvod Novinky Tipy z programu
Viete, ako sa spracováva medicínska marihuana? Pozrite si s nami celý proces
Viete, ako sa spracováva medicínska marihuana? Pozrite si s nami celý proces

Viete, ako sa spracováva medicínska marihuana? Pozrite si s nami celý proces

Na farme v Uruguaji sa venujú rôznym produktom na farmaceutické účely.

Uruguaj je druhou najmenšou krajinou v Južnej Amerike, vsadenou medzi Argentínu a Brazíliu. Počasie je navonok podobné tomu nášmu, zimy sú tu vo všeobecnosti mokré, veterné a oblačné. Sneženie je vzácne a letá bývajú horúce. Pôvodní obyvatelia boli Indiáni kmeňa Charrúa a boli asimilovaní alebo vyhubení.

Krajina je známa svojimi historickými štvrťami z koloniálnej éry, obľúbenými plážami na pobreží Atlantiku, legendárnym chovom hovädzieho dobytka a láskou k futbalu. Hlavné mesto Montevideo je vysoko hodnotené pre kvalitu života, ktorá je najvyššia v Latinskej Amerike a je známe bohatým kultúrnym životom.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

Celý proces výroby marihuany na medicínske účely si pozrite v našom archíve.

Táto pohodová destinácia s pokrokovým myslením v ekológii či politike oslovila aj Ivana z Prešova. Ivan prišiel do krajiny pred štyrmi rokmi, po živote v Indii, Španielsku a Argentíne. Pracuje v neziskovej organizácii zameranej na využitie technológií, hoci vzdelanie má z gastro sektoru.

Boli sme s ním na farme, kde sa vyrábajú zaujímavé medicínske potreby. Napríklad takú marihuanu. „Takto to vyzerá, to už je hotový produkt. Ešte to obstrihajú a úplne vyčistia od všetkého. Potom sa to balí do polkilových sáčkov a exportujú to do Európy. V každom štáte je ohľadom toho iná regulácia. V Európe to musí mať menej ako 0.3 percenta THC,“ hovorí Ivan.

Reláciu Cestou necestou sledujte v piatok o 21.55 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia