Úvod Novinky Tipy z programu
Chcete schudnúť, ale nechce sa vám počítať kalórie? Urobte to takto
Chcete schudnúť, ale nechce sa vám počítať kalórie? Urobte to takto

Chcete schudnúť, ale nechce sa vám počítať kalórie? Urobte to takto

Logika nám hovorí, že ak chceme schudnúť, mali by sme menej jesť. Ale ako na to?

O koľko menej jedla si máme naložiť na tanier, aby sa dostavil efekt?

V ponuke sú rôzne aplikácie, ktorými si môžeme sledovať energetický príjem. Takýto systém však nevyhovuje každému. Takéto aplikácie si vyžadujú pravidelné zapisovanie potravín a porcií, ktoré sme zjedli.

chudnutie

Michal Páleník, odborník na zdravý životný štýl, ponúka aj inú alternatívu. „Všeobecne odporúčam veľmi jednoduché pravidlo. Ak si nechceme počítať kalórie, lebo nás to otravuje, tak sa pozrime na to, koľko jedla jeme a skúsme vždy ubrať zhruba jednu tretinu,“ radí Michal Páleník v rubrike Rádia Slovensko Vieme, čo jeme. Znížte si porcie o tretinu a počkajte približne dva týždne. Uvidíte, čo sa bude s vašim telom diať.

Ak počas tejto doby z vašej hmotnosti neubudlo, odoberte ďalšiu tretinu z porcie. „Pokiaľ sa bude hmotnosť hýbať a nepociťujeme hlad, udržujme túto dávku,“ dodáva odborník.

Netrápte sa hladom

Ďalšou a navyše zdravšou možnosťou je zameniť kalorické potraviny za menej kalorické. „Lepšie ako len znížiť dávky o tretinu je nahradiť tie dávky zdravšími potravinami, ktoré majú väčší objem a viac nás zasýtia,“ znie odporúčanie pre všetkých, ktorí sa snažia bojovať so svojou hmotnosťou.

Trh s potravinami je široký a každá nezdravá surovina má svoju nekalorickú a zdravú alternatívu. Je to najlepšia možnosť, ako netrpieť hladom a súčasne sa dostať do formy. Napríklad, namiesto kupovaných ranných cereálií, ktoré obsahujú množstvo cukru, siahnite po ovsených vločkách, bielom jogurte a ovocí.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia