Úvod Novinky Tipy z programu
Letné olympijské hry Paríž 2024. Pozrite si, čo všetko u nás uvidíte a počujete
Letné olympijské hry Paríž 2024. Pozrite si, čo všetko u nás uvidíte a počujete

Letné olympijské hry Paríž 2024. Pozrite si, čo všetko u nás uvidíte a počujete

LOH Paríž 2024 sú našou rozhlasovou a televíznou udalosťou roka.

Letné olympijské hry Paríž 2024 sú svetovo najsledovanejší športový sviatok. Všetko o tomto sviatku sa aktuálne dozviete z našej podstránky STVR, kde prinášame už teraz rozličné aktuality. Onedlho začína športová udalosť roka, torú vďaka STVR budete môcť dopodrobna sledovať na našich programoch.

maskot-Paríž-STVR

Skúsenosti sú zárukou

Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina k tomu uviedol: V Slovenskej televízii a rozhlase je na OH všetko starostlivo pripravené. Všetci sú tu veľkí profesionáli. Som presvedčený, že tie dlhoročné skúsenosti, ktoré kolegovia zo Sekcie športu majú, sa pretavia do vysoko profesionálneho spracovania a sprostredkovania olympijských výkonov pre divákov a poslucháčov.“

Igor-Slanina-generálny-riaditeľ-STVR.png

Všetci držíme palce našim

A zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina dodal aj informácie, ako bude prežívať vysielanie z olympijských hier on osobne: Ako vždy u nás doma, televízor bude zapnutý veľmi často. Určite si nestihnem pozrieť úplne všetky športy, ale čo sa podarí, to si rád doma odsledujem. Našim športovcom prajem, nech si to užijú a nech vybojujú pre Slovensko veľa medailí. Všetci im v tom budeme veľmi držať palce.“

SPORT_color_red.png

Poverený riaditeľ sekcie športu STVR Pavol Gašpar rovnako ubezpečil: „Pre nás, ako vysielateľa, je letná olympiáda určite najnáročnejším športovým podujatím. Je to ako simultánne bežiace majstrovstvá sveta v 45 športoch. Na :Športe budeme vysielať olympiádu 24 hodín denne. Od začiatku ranných súťaží až do skončenia večerných ponúkneme divákom čo najviac obsahu naživo.“

Samozrejme prioritou pre STVR sú športy so slovenskou účasťou, ako zdôraznil aj Pavol Gašpar: Napríklad vďaka Richardovi Turymu sa budeme prvýkrát venovať na väčšej ploche skejtbordingu. Následne si vyberáme tradičné olympijské ťaháky, ako sú plávanie, atletika, či turnaje v palubovkových športoch. Ďalšou z radu priorít sú finálové disciplíny či zápasy, aby sme ukázali čo najviac olympijských víťazov naprieč športami.“

štúdio-šport-STVR

Známe hlasy a odborníci

Náš kreatívny tím v Paríži tvorí 37 pracovníkov STVR a ďalšie desiatky pracovníkov v Mlynskej doline v Bratislave, ktorí sú podporným tímom pre olympiádu a budú sa starať napr. aj o odvysielanie prenosov. Z dlhoročných obľúbených komentátorských hlasov priamo z dejiska olympiády sa môžete tešiť na známych komentátorov, akými sú Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Ľuboš Hlavena, Alfonz Juck, Stanislav Ščepán, Vladimír Genda, Peter Zagiba, Martin Pohanič či Tomáš Košec. V bratislavskom štúdiu budú moderátori Oľga Konečná a Tomáš Kotlárik.

Ak sa vám instagram nezobrazuje správne, obnovte stránku

Nebudú chýbať ani športoví experti, ktorí dokážu fundovane rozobrať všetky udalosti a situácie, aké iste v Paríži pri súťažení nastanú. Najmä slovenským športovcom sa budú priamo v dejisku venovať reportéri Slovenskej televízie Patrik Mitas, Samuel Brečka, Tomáš Zagiba, Ivan Janko a Tomáš Batiz.

Paríž-CMYK-STVR

Olympijské hry v Paríži budú výrazne rezonovať aj vo vysielaní Rádia Slovensko. Slovenský rozhlas posiela do metropoly Francúzska päťčlenný rozhlasový tím v zložení Matúš Čunderlík, Svetlana Barátová, Zlatica Mokrá, Adam Bohuš a Martin Kaigl. Redaktori budú priamo z dejiska podujatia informovať predovšetkým o výkonoch a výsledkoch slovenských olympionikov, a to prostredníctvom živých vstupov, rozhovorov so športovcami, s členmi realizačných tímov či s vedením slovenskej výpravy na OH.

všetci-šport-STVR

Aj spoza kulís

Nebude chýbať zákulisná publicistika, zaujímavosti a analýzy. V prípade zaujímavého výsledku, či medailového úspechu našich reprezentantov, budú do vysielania zaradené aj živé vstupy z jednotlivých olympijských športovísk. Olympijské štúdio bude priamo z Paríža zásobovať vysielanie Rádia Slovensko aktuálnymi sumármi v Rádiožurnáloch a v Športžurnále. Olympijské vysielanie doplnia živé vstupy do hodinových správ a počas celého dňa i v rámci prúdového vysielania.

logo-Paríž-2024-STVR

Všetky športové prenosy, ktoré budú odvysielané v televíznom vysielaní budú dostupné aj na webe, a to v najvyššom možnom rozlíšení Full HD.

Už teraz je dostupná špeciálna podstránka na webe verejnoprávneho vysielateľa ešte pred začiatkom LOH Paríž 2024, ktoré začínajú 26. júla a sledovať ich môžete naživo na televíznych a rozhlasových okruhoch STVR.

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia