Úvod Novinky Tipy z programu
Toto sú najhoršie kombinácie potravín. Mnohé z nich zrejme jedávate aj vy
Toto sú najhoršie kombinácie potravín. Mnohé z nich zrejme jedávate aj vy

Toto sú najhoršie kombinácie potravín. Mnohé z nich zrejme jedávate aj vy

Ktoré potraviny by ste nemali nikdy kombinovať? Toto si myslí expert na zdravý životný štýl.

Celozrnné pečivo, syr, šunka a zelenina – ideálna kombinácia, ktorú si s radosťou dopraje aj expert na zdravý životný štýl Michal Páleník. Ktoré potraviny však na spoločný tanier nepatria a prečo? To nám prezradil v Rádiu Slovensko.

Partnerské kŕmenie sa

Najhoršou kombináciou pre naše telo je podľa odborníka známa kalorická bomba, ktorú si z času na čas dopraje väčšia z nás. Je ňou sladený nápoj.

„Pokiaľ pijeme sladené nápoje, tak v priebehu krátkej doby dostávame do tela veľmi veľa energie. Tým, že je to tekuté, tak to telo rýchlo strávi a tým, že je to sladké, je tam veľmi veľa energie. Zároveň nás takýto nápoj nezhydratuje a my sme o chvíľu opäť smädní. V priebehu krátkeho času do seba iba dostaneme kalórie v hodnote asi dvoch obedov,“ upozornil Michal Páleník.

Ďalšou nešťastnou kombináciou je podľa experta spojenie sladkého a tučného s alkoholom – obľúbené najmä v letných drinkoch. „Toto keď skombinujeme, tak máme na stole problém ako vyšitý. Alkohol je karcinogén a keď k nemu pridáme sladké a tučné, tak sme schopní do seba dostať stovky kilokalórií – to je hodnota jednej klasickej Piña Colady,“ priblížil Michal Páleník.

Odborník upozorňuje aj na príliš veľké množstvo oleja či masla – v kombinácii s čímkoľvek. „Už v troch lyžiciach oleja sa nachádza rovnaké množstvo kalórií ako napríklad v štyroch kopčekoch ryže s kuracím mäsom,“ uviedol expert.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia