Úvod Novinky Tipy z programu
Carnivore diéta sa stala hitom. Je nebezpečná, varuje expert na zdravý životný štýl
Carnivore diéta sa stala hitom. Je nebezpečná, varuje expert na zdravý životný štýl

Carnivore diéta sa stala hitom. Je nebezpečná, varuje expert na zdravý životný štýl

Toto urobí živočíšna diéta s vaším telom.

Carnivore diétu už dávnejšie preslávil psychiater Paul Saladino, ktorý o jej pozitívnych účinkoch napísal známy bestseller. Neskôr však priznal, že mu strava, zložená iba z mäsa, začala robiť problémy. Carnivore diéta sa však medzitým stala svetovým hitom, o ktorého nebezpečenstvách sa vie len málo.

Carnivore diéta ohrozuje vaše zdravie, myslí si odborník

„Tento doktor mal zdravotné problémy, a tak prešiel na živočíšnu diétu. Spočiatku mu pomohla, ale následne mu začala škodiť, takže postupne začal do stravy pridávať aj rastlinné produkty. Najskôr to bol med, neskôr mnohé ďalšie a sám priznal, že mu to pomohlo. Lenže predtým stihol napísať knižku, predal niekoľko miliónov kusov a informácia o tom, aká zdravá je čisto živočíšna strava, obletela svet,“ priblížil pre Rádio Slovensko expert na zdravý životný štýl Michal Páleník.

Šťavnatý steak

Expert však upozorňuje, že strava zložená len z mäsa, je nebezpečná. „Ak vám nejaká potravina spôsobovala ťažkosti a na základe tejto diéty vyradíte 90 % potravín, ktoré ste predtým jedli, veľmi pravdepodobne vyradíte aj potravinu, ktorá vám spôsobovala problémy. Jeden problém tak krátkodobo zmizol, avšak vznikajú nové problémy,“ varuje odborník.

Dlhodobo znížený príjem mnohých potravín spôsobí, že vám začnú chýbať dôležité látky. Tým pádom sa objavia nové zdravotné problémy. „Nevyhľadávajte komerčné diéty na internete, ktoré mnohí obchodníci využívajú na to, aby vám predali sušenú pečeň v prášku,“ uzavrel Michal Páleník.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia