Úvod Novinky Tipy z programu
Svoj hlas požičala Bambuľke. Musela sa však naučiť rozprávať ako ona
Svoj hlas požičala Bambuľke. Musela sa však naučiť rozprávať ako ona

Svoj hlas požičala Bambuľke. Musela sa však naučiť rozprávať ako ona

Aj takýto príbeh stojí za slávnym večerníčkom.

Legendárny seriál Bambuľkine dobrodružstva si získal detských aj dospelých divákov. Od roku 1982 pri ňom odrástlo niekoľko generácií detí. Dvojica dedo Jozef a malá Bambuľka je dodnes známa a nezameniteľná.

V úlohe deda Jozefa sa predstavil národný umelec Július Pántik. Šibalku Bambuľku si zahrala herečka Monika Haasová, ktorá mala v tom čase štyri roky.

Monika Haasová ako Bambuľka

Populárnymi sa stali aj piesne, ktoré si spolu dvojica spievala. Málokto vedel, že Bambuľka v seriáli v skutočnosti nespievala. Spevácky hlas jej požičala Alena Antalová. „Mala som osem alebo deväť rokov. Ona bola maličká, mala štyri roky a nevedela spievať. Alebo skôr bolo ťažké ju to naučiť takú malú,“ povedala herečka v relácii Neskoro večer.

Celú odvysielanú epizódu talkšou Neskoro večer si môžete pozrieť v televíznom archíve.

Ak sa vám fotografia nezobrazuje správne, obnovte stránku

Herečka a speváča Alena Antalová pôsobí v Brne

Pre produkciu bolo dôležité, aby boli piesne naspievané dôveryhodne. Osemročná Alenka Antálová musela prispôsobiť reč a výslovnosť malej Bambuľke. „Strávili sme spolu deň. Povedali mi, aby som ju skúsila trochu napodobniť,“ zaspomínala si herečka, ako sa snažila naučiť trošku šušlavú reč štvorročného dievčatka. Výsledok bol perfektný a pesničky Bambuľke sadli ako uliate. Málokto by tušil, že ich v skutočnosti nespieva.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia