Úvod Novinky Tipy z programu
Toto je 5 najstrašidelnejších miest na Slovensku. Máte odvahu navštíviť ich?
Toto je 5 najstrašidelnejších miest na Slovensku. Máte odvahu navštíviť ich?

Toto je 5 najstrašidelnejších miest na Slovensku. Máte odvahu navštíviť ich?

Hľadáte tip na výlet s deťmi? Na týchto miestach sa bude báť celá rodina.

Letné prázdniny sú v plnom prúde. Ak aj vy premýšľate nad novým miestom, kam by ste vzali na výlet deti či celú rodinu, máme pre vás niekoľko tipov. Tieto miesta s temnou históriou si celkom iste užijú malí aj veľkí.

1. Tribeč

Nie náhodou sa pohorie Tribeč prezýva aj slovenský bermudský trojuholník. Z neznámych príčin tam od 19. storočia miznú ľudia. Mnohí z nich sa z tajomného lesa nikdy nevrátili. Desivé príbehy inšpirovali aj spisovateľa Jozefa Kariku, ktorý neskôr napísal úspešný mysteriózny román Trhlina.

ľudia na turistike

2. Čachtický hrad

Hrad, na ktorom kedysi Alžbeta Báthoryová pripravila o život množstvo mladých panien, je údajne aj dnes plný blúdiacich duší. Ak sa vydáte na Čachtický hrad, možno sa vám pošťastí stretnúť jednu z krásnych dám, v ktorých krvi sa krutá grófka kúpala. Ich stonanie a plač vraj dodnes počuť v noci medzi hradnými múrmi. A možno stretnete samotnú Báthoryčku...

3. Zámok Topoľčianky

Po chodbách zámku sa údajne stále prechádza grófka Alžbeta Rákociová, ktorá tu žila v 17. storočí. Hostia, ktorí sa v zámku rozhodnú prespať, majú podľa svojich slov desivé sny, v ktorých sa im neraz zjavuje Biela pani. Tej podľa dávnej povesti od smútku v nešťastnom manželstve prasklo srdce. Od toho dňa chodí po chodbách zámku a neúnavne hľadá pravú lásku.

Strašidelný dom

4. Katov dom

V jednej z historický trenčianskych uličiek stojí nenápadný dom. Spája sa s ním však temná história siahajúca do 16. storočia. V tomto dome žil kat, ktorý počas svojho života umučil a popravil desiatky nevinných ľudí. V dome dodnes nezavládol pokoj. Údajne sa v jeho izbách ozývajú neznáme desivé zvuky, pripomínajúce nárek nevinných duší. Alebo je to duša kata, ktorý stále nenašiel pokoj?

5. Urbanova veža

Legenda vraví, že počas veľkého požiaru v Košiciach hrobár Urban zachránil pred smrťou množstvo obyvateľov mesta. Sám si však život pred plameňmi zachrániť nedokázal. Keď vybehol na vežu zvonice a zvonil tak dlho, aby zvuk zvonu nikto nemohol prepočuť. Nevšimol si však, že jeho odev zachvátili plamene. Dodnes sa vraj zjavuje na mestskej veži, kde hľadá pokoj.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia