Úvod Novinky Tipy z programu

August 1968 očami bežných ľudí cez osobné spomienky. Čo ste vtedy robili vy?

V novodobej histórii existujú dátumy, kedy si každý presne pamätá, čo robil.

August 1968 očami bežných ľudí cez osobné spomienky. Čo ste vtedy robili vy?

Dokumentárny film o udalostiach z 20.- 21. augusta 1968 cez neobyčajné osobné spomienky a zážitky bežných ľudí. V novodobej histórii existujú dátumy, kedy si každý presne pamätá, čo vtedy robil a aká bola jeho bezprostredná reakcia. Jedným z týchto dátumov je aj 21. august 1968.

Invázia vojsk Varšavskej zmluvy do Československa, bola komunistickou stranou označovaná za vstup spojeneckých vojsk, ktorý znamenal nasledovnú vojenskú okupáciu nášho územia a zvrátenie prebiehajúcich demokratizačných reforiem.

Spýtaj sa vašich.jpg

Film Spýtaj sa vašich: 68 rozpráva o udalostiach z 20. - 21. augusta 1968 spomienky a zážitky bežných ľudí. Socialistická minulosť našej krajiny tu bola a navždy bude. Je dôležitou súčasťou našej histórie, preto práve výpovede a rôzne pohľady ľudí o tom, ako udalosti vnímali, je najlepšie poznanie.

Dnešná generácia po roku 1989 si možno nevie ani predstaviť, aké bolo žiť v krajine, odkiaľ ste nemohli cestovať bez povolenia, udržiavať kontakt so svetom a vysloviť slobodne názor. Film Spýtaj sa vašich: 68 si pozrite v stredu 21. augusta o 17.50 na Dvojke.

25 50 75 90