Úvod Novinky Tipy z programu
Vedeli ste, že školský systém je založený na mužských princípoch? Tu je dôvod
Vedeli ste, že školský systém je založený na mužských princípoch? Tu je dôvod

Vedeli ste, že školský systém je založený na mužských princípoch? Tu je dôvod

Väčšina z nás je od detstva porovnávaných. Je to však takto dobré pre všetkých?

Tak, ako to je? Páčilo sa vám, keď vás rodičia prirovnávali k iným deťom a ukazovali, ako vedia mnohé veci lepšie? Niektorých to možno nakoplo, iní majú z toho traumu dodnes. Je to veľká téma, ktorá si dnes našťastie našla miesto a veľa psychológov upozorňuje na to, že to nemusí mať dobré následky.

Životná mentorka a koučka Katarína Runa hovorila v Dámskom klube najmä o porovnávaní žien medzi sebou a o tom, aké nároky na ženy spoločnosť má. Spomenula však aj veľmi zaujímavý fakt.

Kliknite na celý rozhovor.

„My sme už od detstva porovnávané. Keď sa pozrieme, ako funguje školský systém. Možno to mnohí nevedia, ale je postavený na mužských princípoch. Pre mužov je veľmi prirodzené tak trochu súperiť, bojovať a porovnávať sa s tými inými mužmi. To ich ženie dopredu,“ ozrejmuje.

„Pre nás ženy je to na našej hlbokej úrovni veľmi veľmi demotivujúce. My sme skôr stvorené na spoluprácu. Ale keď ste spolupracovali so spolužiačkou pri písaní písomky, tak to nebolo veľmi oceňované,“ dodáva.

Podľa nej si teda ženy nesú od detstva pocit, že sa potrebujú pozrieť dookola a porovnávať sa, či sú lepšie alebo horšie ako ostatné. A to je to pre ne veľmi náročné a deštruktívne. Ako ste to mali vy?

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia