Úvod Novinky Tipy z programu
TOP 9 na svete: Toto sú mestá, ktoré poskytujú mladým najlepšie podmienky na život
TOP 9 na svete: Toto sú mestá, ktoré poskytujú mladým najlepšie podmienky na život

TOP 9 na svete: Toto sú mestá, ktoré poskytujú mladým najlepšie podmienky na život

Zamýšľate sa niekedy nad tým, kde by ste chceli bývať?

Svet je plný miest s nekonečnými možnosťami. Možno ste už počuli o rebríčkoch miest, ktoré ponúkajú najlepšie podmienky na život. V týchto zoznamoch často dominuje Viedeň. Toto krásne európske mesto je stálicou na vrchole rebríčkov. Ale platí to pre každého?

Pre tridsiatnikov je to trochu inak. Ak máte okolo tridsiatky, môžete mať iné potreby a očakávania od miesta, kde chcete žiť. A práve tu prichádzajú na scénu mestá, ktoré sú ako stvorené pre mladých ľudí.

Mestá, ktoré sa lepšie prispôsobia ich životnému štýlu, ponúkajú im možnosti, ktoré zodpovedajú ich potrebám a požiadavkám. Také, ktoré dokážu ponúknuť viac – nižšie životné náklady, lepší prístup ku kvalitnému vzdelávaniu, dostupnú starostlivosť o deti, atraktívne pracovné príležitosti, vysoké príjmy, či ideálny balans medzi pracovným a súkromným životom.

TOP 9 na svete

Kde teda nájdete svoj raj? Rádio Slovensko vo svojej Dobrej správe prinieslo rebríček deviatich najlepších miest pre mladých ľudí.

1. Kodaň

Hlavné mesto Dánska je známe svojím dôrazom na udržateľnosť a kvalitu života. Skvelé cyklotrasy, nádherné parky a jedinečný severský dizajn.

kodan-pixabay_ThomasWolter.jpg

2. Austin

Hlavné mesto Texasu je známe svojou živou hudobnou scénou, energiou, jedinečnými atrakciami a technologickými inováciami. V Austine je život lacnejší ako v iných veľkých mestách v USA, a to pritom ponúka skvelé pracovné príležitosti.

Austin v Texase

3. Denver

Ak ste milovníkom prírody a športu, Denver je miesto pre vás. Toto mesto ležiace pod skalnatými horami Colorada poskytuje neuveriteľné možnosti na turistiku, lyžovanie a mnoho ďalších aktivít.

Denver v Colorado

4. New York

Mesto, ktoré nikdy nespí. New York ponúka neobmedzené možnosti kariérneho rastu a kultúrnych zážitkov. Ak máte radi rýchly životný štýl a ste pripravení na výzvy, Veľké jablko vás určite nesklame.

new-york-city-manhattan-central-park-panorama-dusk-freepik_TravelScape.jpg

5. Zürich

Mesto vo Švajčiarsku s jedným z najvyšších štandardov života na svete. Zürich je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú stabilitu a vysokú životnú úroveň. Zároveň je to dynamické miesto s množstvom možností pre kariérny rast.

zurich.jpg

6. Vancouver

Toto kanadské mesto je známe svojou krásnou prírodou a priateľskou atmosférou. Vancouver ponúka široké spektrum príležitostí pre profesionálny aj osobný rozvoj, a to všetko v nádhernom prostredí medzi oceánom a horami.

Vancouver v Kanade

7. Portland

Mesto hipsterov a inovácií. Portland v Oregone je známy svojou kaviarňovou kultúrou, remeselnými pivovarmi a progresívnym prístupom k mestskému plánovaniu. Je ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú niečo netradičné.

Portland v Oregone

8. Štokholm

Štokholm je mestom vody a zelene. Je to jedno z najkrajších miest na svete s vysokou kvalitou života a vynikajúcimi verejnými službami.

Stokholm vo Švédsku

9. Washington, D.C.

Hlavné mesto USA je nielen centrom politiky, ale aj miestom plným histórie a kultúry. Washington ponúka stabilné pracovné prostredie, kvalitné vzdelávanie a bohaté kultúrne možnosti.

washington-dc-pixabay.jpg
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia