Úvod Novinky Tipy z programu
Je presná, aktuálna a odborná. Ako vzniká dopravné spravodajstvo Zelenej vlny?
Je presná, aktuálna a odborná. Ako vzniká dopravné spravodajstvo Zelenej vlny?

Je presná, aktuálna a odborná. Ako vzniká dopravné spravodajstvo Zelenej vlny?

Na jej vytváraní sa podieľa tím ľudí.

Tisíce ľudí na Slovensku vedia, že keď potrebujú relevantné správy o tom, ako to vyzerá na cestách, zapínajú Zelenú vlnu v rozhlase. A to na Rádiu Slovensko, Rádiu Regina (Západ, Stred a Východ), Rádiu FM a Rádiu Patria. A nielen tam.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zelená vlna 1. septembra oslávila 15 rokov od jej obnovenia. Ide o najpresnejšie, aktuálne, profesionálne, odborné a dôveryhodné dopravné spravodajstvo. Zakladateľom je Ľuboš Kasala, ktorý je na ňu právom hrdý.

Kto prispieva do Zelenej vlny a ako tieto dopravné informácie vznikajú? „Informácie dostávame nielen od vodičov, zelených anjelov, ale významne spolupracujeme aj s odbornými autoritami. Najmä Národná diaľničná spoločnosť, Dopravná polícia, Slovenská správa ciest, Regionálne správy ciest, rôzne ďalšie dispečingy, odťahové služby, vymieňame si informácie,“ hovorí.

ľuboš-kasala-zo-zelenej-vlny

Ľuboš Kasala

Podieľajú sa na tom skrátka všetci, ktorí majú cestnú premávku pod palcom alebo ju vedia monitorovať. Čo sa podľa neho v Zelenej vlne za tých 15 rokov zmenilo? „Pribudli sociálne siete, k rádiu obrazová dopravná informácia, teda Ranné správny na Jednotke a na stanici :24. Vybudovali sme si za tých 15 rokov dôveryhodnú značku,“ dodal Ľuboš Kasala.

Má rozhlasové dopravné spravodajstvo podľa neho stále opodstatnenie? Vypočujte si vo videu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia