Úvod Novinky Tipy z programu

Pomáha chudnúť, redukuje stres a zlepšuje potenciu. O týchto účinkoch tekvice ste netušili

Klasická tekvica má množstvo pozitívnych účinkov na naše zdravie.

Pomáha chudnúť, redukuje stres a zlepšuje potenciu. O týchto účinkoch tekvice ste netušili

Tekvicová sezóna je v plnom prúde a my sme sa rozhodli pozrieť sa na ňu zblízka. Táto obľúbená surovina totiž nielen skvelo chutí, ale obsahuje aj množstvo vitamínov.

„Tekvica je mimoriadne bohatá na vitamín A, tento vitamín je nevyhnutný pre dobrý zrak, imunitný systém a normálny rast buniek. Vitamín C, ktorý sa v tekvici taktiež nachádza, podporuje obranyschopnosť organizmu, podporuje tvorbu kolagénu a urýchľuje hojenie rán,“ uviedol pre Rádio Slovensko Michal Páleník.


Dodal, že tekvica obsahuje draslík, ktorý podporuje zdravie srdca a udržuje normálny krvný tlak. Tekvica obsahuje aj niekoľko vitamínov skupiny B, ktoré podporujú metabolizmus a energetickú úroveň organizmu.

Skvelá na chudnutie

Vedeli ste, že tekvica má zhruba o polovicu menej energie ako zemiaky? Vhodná je teda aj pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť. „Pripravte si v rúre hokkaido tekvicu s troškou olivového oleja a cottage syrom a máte vynikajúcu večeru,“ radí expert na zdravý životný štýl.

Na tekvicu sme si posvietili aj v Dámskom klube. „Tekvica je skvelá na podporu imunity, ale priaznivo pôsobí aj na pokožku. Tekvica tiež obsahuje látky priaznivo pôsobiace na mužskú prostatu a v kombinácii s inými bylinkami podporuje aj potenciu. Tekvica podporuje sústredenie, bojuje aj proti stresu,“ uviedla bylinkárka Sára Bonhess.

25 50 75 90