Úvod Novinky Tipy z programu

Už zajtra v Slovenskom rozhlase zaznejú podmanivé skladby Cikkera, Beethovena a Dvořáka

Započúvajte sa do nádherných tónov svetových skladateľov.

Už zajtra v Slovenskom rozhlase zaznejú podmanivé skladby Cikkera, Beethovena a Dvořáka

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pozýva priaznivcov vážnej hudby na koncert, ktorý sa uskutoční v piatok 18. októbra o 19.00 hod. vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Pre publikum v sále a pre poslucháčov Rádia Devín je pripravený nezabudnuteľný program zostavený z diel Cikkera, Beethovena a Dvořáka. Dirigovať bude Konstantin Ilievsky a sólistom večera bude slovenský klavirista Ladislav Fančovič.

Hudobný skladateľ Ján Cikker je predstaviteľom slovenskej hudobnej moderny, ktorý priniesol do národnej hudby prvky impresionizmu, prejavujúce jeho hlboké emócie. Program koncertu ponúkne jeho Selanku, hudbu k baletu, op. 23, v ktorej sa prejavuje dvojitá tvárnosť umeleckého i ľudského naturelu autora.

Zaznie tiež Koncert pre klavír a orchester č. 4 G dur, op. 58 Ludwiga van Beethovena, ktorý spája bohatú a rozšírenú formu sólového koncertu so symfonickým rozvíjaním troch kontrastných častí, čím vytvára uzavretý celok.

V rámci Roku českej hudby 2024 bude na koncerte uvedená aj Symfónia č. 8 G dur, op. 88 Antonína Dvořáka, ktorá je plná radosti zo života i obdivu k prírodným krásam a odráža autorovu náklonnosť k českej a slovanskej hudbe.

Vstupenky na druhý koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, ktorý sa bude konať v piatok 18. októbra 2024 o 19.00 hod. vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu, sú v predaji na stránke Slovenského rozhlasu.

Jedinečný koncert si môžete vypočuj aj vďaka Rádiu Devín, ktoré svojim poslucháčom sprostredkuje priamy prenos počas celého večera.

25 50 75 90