Beáta Dubasová je nielen úspešná speváčka, ale aj šikovná gazdinka. V relácii Tajomstvo mojej kuchyne predviedla svoje kuchárske zručnosti, čím potešila aj brušká našich náročných kuchárov.
Ako prezradila, hoci ju pečenie baví, nerada v kuchyni trávi zbytočne veľa času, a tak si vyberá najmä rýchle a jednoduché recepty. A presne taký je aj recept na strakatý chrbátik.
Príprava tvarohového koláču s ovocím vám nezaberie veľa času, takže je ideálny na lenivé nedeľné popoludnie aj ako dezert pre nečakanú návštevu.
Žiadne váženie, iba hrnčeky
Na prípravu tvarohového dezertu nebudete potrebovať dokonca ani váhu, pretože všetky suroviny si môžete odmerať v hrnčekoch.
Ovocie na ozdobu si môžete vybrať podľa chuti a toho, čo máte práve v kuchyni. Beáta Dubasová použila čerstvé čučoriedky a maliny, no ak máte doma mrazené či zavárané ovocie, pokojne môžete použiť to.
Strakatý chrbátik zo stola zmizne takmer okamžite, no ak by vám náhodou zostal do druhého dňa, vďaka tvarohu bude stále jemný a lahodný.
Želáme vám dobrú chuť!
Viac chutných receptov nájdete aj v našom archíve. Ak sa radi inšpirujete receptami ostatných, nezabudnite sledovať Tajomstvo mojej kuchyne každú nedeľu o 18.15 hod. na Jednotke.
FOTO: RTVS