Kulinárska premiéra obľúbenej herečky Evy Pavlíkovej sa niesla v znamení dokonalých chutí.
Večne usmiata herečka, ktorá v kuchyni vystriedala Katku Brychtovú, sa nenechala zahanbiť a spolu s televíznym šéfkuchárom Gabom Kocákom pripravila pečené morčacie kúsky s tromi druhmi tuku a zelerovo – pomarančovým pyré.
Recept pochádza z nitrianskeho divadla
Ako Evka prezradila, recept má od svojho hereckého kolegu z Nitry, zosnulého Jozefa Dóczyho, ktorý mal skutočne vyberané chute.
Jemné morčacie mäsko prešpikované kockami slaniny a podliate cesnakovou šťavou iste poteší aj ten najnáročnejší jazýček.
Aby bolo výsledné jedlo naozaj perfektné, držte sa týchto rád:
- Dno pekáča posypte soľou a naukladajte naň kúsky slaninky.
- Do morčacích kúskov urobte nožíkom dierky a prešpikujte ich kockami údenej slaniny.
- Pred pečením na mäso poukladajte kúsky masla.
- Mäso podlievajte vodou s prelisovaným cesnakom.
Takto pripravené mäso dala Eva Pavlíková na približne dve a pol hodiny do rúry predhriatej na 200° C.
Kým sa mäso pieklo, Gabo pripravil zelerové pyré s medom a citrusmi, ktoré dokonalo odľahčilo pečené mäso s tukom.
Eva a Gabo nasadili jedlu korunu, keď namiesto klasickej dusenej kapusty pripravili tzv. kalerábovú kapustu.
Ako herečka v závere dodala, toto menu bolo symfóniou tých najlepších chutí.
Celú epizódu obľúbenej kulinárskej relácie Tajomstvo mojej kuchyne nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.
Na ďalšiu časť s Evou Pavlíkovou a Gabom Kocákom sa môžete tešiť už v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a v live vysielaní na webe RTVS.
25 50 75 90