Nedeľa už tradične patrí obľúbenej kuchárskej relácii, ktorá bola opäť plná tých najlepších chutí.
Gabo Kocák a Zdena Studenková spolu pripravili hneď niekoľko skvelých receptov, ktoré využijete nielen počas veľkonočného obdobia, ale aj počas bežných dní.
Recept na kuracie nugetky v šľahačke
Obľúbená herečka tentoraz pripravila vynikajúce zapekané kuracie nugetky so zeleninou a šľahačkou.
Príprava tohto jedla vám nezaberie veľa času, takže ak potrebujete rýchly obed pre celú rodinu alebo návštevu, určite ho vyskúšajte.
Ako prezradila autorka receptu, jeho veľkou výhodou je, že mäso a zeleninu si môžete vopred pripraviť do zapekacej misy a keď príde čas obeda, misu dáte do rúry a už o chvíľu máte na stole teplé a rozvoniavajúce jedlo.
Ako prílohu môžete použiť zemiaky či ryžu, no Zdenka odporúča svoj tajný recept: zapekanú bagetu s bylinkovým maslom. Stačí, ak klasickú bagetu narežete, naplníte bylinkovým maslom a dáte zapiecť.
RTVS online:
Na záver si môžete pripraviť tradičné rolované buchty so slivkami a makom podľa Gaba Kocáka. No, ak ste dostali chuť na slanú bodku, vyskúšajte Zdenkinu špenátovú štrúdľu.
Recepty nájdete v archíve RTVS, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané epizódy Tajomstva mojej kuchyne zadarmo a bez reklám.
Na premiérovú časť sa môžete tešiť v nedeľu 24. apríla o 18:15 hod. na Jednotke a live na webe RTVS. Ak by vám obľúbená relácia počas dvojtýždňovej prestávky chýbala, kedykoľvek si ju môžete pustiť v online archíve.
FOTO: RTVS