Úvod Novinky Zaujímavosti
Pizzu milujeme všetci: Čo ste o známej pochúťke možno nevedeli
Pizzu milujeme všetci: Čo ste o známej pochúťke možno nevedeli

Pizzu milujeme všetci: Čo ste o známej pochúťke možno nevedeli

Ochutnali by ste ju s jablkami, banánom alebo s kari?

Nie je azda nik, kto by aspoň raz v živote neochutnal pizzu. Ak ste mali šťastie a zahryzli ste sa do chutného kúsku, potom sa pizza iste stala vaším obľúbeným jedlom.

História pizze sa začala písať už v starom Egypte, v staroveku si na plackách pripomínajúcich dnešnú pizzu pochutnávali Gréci aj Rimania.

Najlepšiu pizzu Margheritu ochutnáte v Neapole

Pizza, ako ju poznáme dnes, však vznikla v Neapole. Stalo sa tak v júni 1889. Taliansky kráľ Umberto I. bol so svojou manželkou Margheritou na návšteve Neapola, keď dostal chuť na miestnu špecialitu.

Rozkázal si niečo, čo jedáva prostý ľud. Kuchár Raffaele Esposito neváhal a manželskému páru pripravil pizzu v talianskych národných farbách. Červené rajčiny, biely syr mozzarella a zelená bazalka.

pizza.jpg

Ak sa niekedy vyberiete do Neapola, návštevu pizzerie nesmiete vynechať. Podľa viacerých portálov si totiž najlepšiu pizzu Margheritu vychutnáte práve tam.

Banánová, jablková aj cheesecake pizza

Medzi najobľúbenejšie patrí jednoznačne pizza quattro formaggi, capricciosa, caprese či pepperoni.

Ak by ste ale dostali chuť na niečo netradičnejšie než len kontroverzný ananás, vyskúšať môžete napríklad pizzu s banánom či jablkami.

Švédskou špecialitou je pizza s banánom, ananásom a kari korením. V USA si zase môžete objednať tzv. McDonald’s pizzu s hamburgerom, hranolkami a nugetkami.

Pri návšteve Kórey sa zrejme stretnete so sendvičovou pizzou obloženou krevetami, cibuľou a plnkou z cheesecake.

Tak ktorá to bude najbližšie?

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia