Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Spoznajte súťažiace Tinku a Janku. Čo nám o sebe prezradili?

Predstavujeme vám ďaľšiu dvojicu súťažiacich. Sledujte ich vo videu.

Spoznajte súťažiace Tinku a Janku. Čo nám o sebe prezradili?

V nedeľu 29. septembra sa za svoj pultík postavia tieto dve milé žienky. Tinka a Janka predvedú, čo sa v nich skrýva. Divákov určite očaria aj svojou milou a priateľsku povahou.

Pekárka Tinka

Tinka z Tvrdošína prinesie do štvrtej série dávku pozitívnej energie. Jej láska k pečeniu sa rozvíjala postupne.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Pečenie ma sprevádza odmalička, celý život,“ začína svoj príbeh Tinka. Piecť začínala ako dievčatko so svojou mamou. „S mamkou a so staršou sestrou sme počas víkendov piekli rôzne koláče,“ opisuje svoje pekárske začiatky. Ako každý začínajúci pekár, ani ona sa nevyhla pár nezdarom – jej prvý pokus, Kávová tehla, mal k jemnému dezertu ďaleko. To ju však neodradilo a dotiahla to až za pekársky pultík v šou Pečie celé Slovensko.

Tinkin pekársky sen je jednoduchý a krásny: potešiť tých, pre ktorých svoje dezerty pripravuje. „Vždy, keď pečiem nejaký koláč alebo tortu, tak snívam o tom, aby sa páčila tomu, komu je určená,“ vraví s úsmevom.

Pri pečení sa bojí dvoch vecí - aby nepoplietla suroviny a nesklamala blízkych. „Moja nočná mora je, že si pomýlim soľ a cukor,“ priznáva. Okrem slaného koláča sa obáva aj toho, že nenaplní očakávania najbližších.

Podporu má zo všetkých strán – rodina, priatelia a kolegovia ju povzbudzujú. „Stretla som sa so samými pozitívnymi reakciami,“ vraví Tinka a všetkým svojim fanúšikom srdečne ďakuje za podporu.

Pekárka Janka

Janka zo Zvolenskej Slatiny zvláda rolu mamy, manželky, finančnej kontrolórky aj redaktorky v časopise o zdravom životnom štýle. Aj so zamúčenou zásterou, vždy pôsobí elegantne a pôvabne.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S pečením začala až po svadbe. Inšpirovali ju tradičné kysnuté koláče jej mamy a babky. „Vždy som chcela vedieť piecť šišky a kysnuté koláče ako moja mamina alebo babka,“ vraví Janka. Postupne začala skúšať aj nové recepty a pustila sa do prípravy rôznych zákuskov a dezertov.

V kuchyni sa nemotá sama, spoločnosť jej robieva malá dcérka. „Rada pečiem s dcérou. Má iba päť rokov, ale veľmi je šikovná,“ chváli svoju malú pomocníčku.

No aj skúsená pekárka má svoje slabiny. V jej prípade sú to makrónky, ktorých príprava je skutočne náročná. Svoju druhú pekársku nočnú moru má ešte čerstvo v pamäti. „Jednu nočnú moru som zažila nedávno, keď som sa obliala horúcim karamelom a spiekla som si kompletne celú nohu. Dosť to bolelo,“ spomína Janka s úsmevom.

Janku počas súťaže podporuje predovšetkým manžel, ktorý ju chcel prihlásiť už do minulých sérií. „Chcel ma prihlásiť už do druhej a aj do tretej série, ale bol príliš dlhý dotazník, tak to vzdal,“ smeje sa pekárka Janka.

Držte obom pekárkam palce. Už čoskoro na Jednotke!

25 50 75 90