Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Toto sú súťažiaci Martin a Martina. Spolu majú až sedem detí

Pekár, ktorý pečie srdcom a influencerka s vojenskou disciplínou.

Toto sú súťažiaci Martin a Martina. Spolu majú až sedem detí

Predstavujeme vám ďalšiu dvojicu súťažiacich v štvrtej sérii šou Pečie celé Slovensko.

Pekár Martin

Martin to má k pultíku naozaj na skok. Býva v Bernolákove, kde sa nachádza aj stan najsladšej šou. K pečeniu sa priúčal od detstva pri svojej mame, vášnivej pekárke, ktorá sa do súťaže prihlásila tiež, no do finálovej dvanástky sa dostal iba Martin.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odmalička trávil čas v kuchyni, kde pomáhal s prípravou krémov a palaciniek. „Keď som mal 12 rokov, s bratrancom a sesternicou sme sa zavreli v kuchyni a robili dezerty. Potom sme ich ponúkali rodičom,“ spomína Martin. Nikdy však nepiekol pre nikoho iného než pre rodinu. „Toto je pre mňa úplne prvá skúsenosť. Prezentovať sa v takejto veľkej šou je pre mňa splnenie sna,“ hovorí nadšene.

Je oddaný manžel a otec dvoch dcér, ktorý si nadovšetko užíva chvíle so svojou rodinou. Veľmi rád pečie s jeho dcérou Ninkou, ktorá mu pri tom s radosťou asistuje. O svojej pekárskej budúcnosti zatiaľ nerozmýšľal. „Ja si to tu chcem maximálne užiť, to je moja hlavná úloha. A potom uvidíme,“ vraví otvorene. Doma ho podporuje manželka a dve dcéry Ninka a Sofia.

Pekárka Martina

Martina, bývalá vojačka a mama piatich detí, je známa nielen v rodinnom kruhu, ale aj na Instagrame. Jej pekárske výtvory sleduje množstvo ľudí a viacerí už vopred tipovali, že Martinu uvidia v štvrtej sérii šou.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už ako malá piekla so sestrou a kamarátkou, pričom experimentovali s receptami a vymýšľali im rôzne názvy. „Volali sme to napríklad Maluza – Martina, Ľubica, Zuzana,“ spomína na pekárske výtvory, ktoré väčšinou vznikali podľa receptu „čo dom dá“.

K pečeniu sa vrátila počas vysokej školy a na materskej dovolenke. Hoci najradšej pracuje sama, občas jej pomáha päťročná dcéra. „Najmladšia by chcela piecť koláč každý deň,“ hovorí Martina.

V budúcnosti by rada viedla kurzy pečenia, no najskôr potrebuje zdokonaliť svoje techniky. „Stále mám obavy z croissantov a prekladaného cesta,“ prezrádza svoju slabú stránku.

Svoju účasť v šou dlho nepotvrdila, ale dnes sa už verejne pýši v zástere Pečie celé Slovensko. Doma na ňu myslí päť detí, jej priateľ a rodičia. Povzbudzujú ju však aj kamaráti, známi a mnohí ľudia, ktorí Martinu poznajú a sledujú na jej sociálnych sieťach.

Aj tejto dvojici držíme palce! Tešíme sa na nich už 29. septembra o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90