Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Súťažiaci Pali a Monika. Snívajú o Paríži, aj o vlastnej výrobni

Zoznámte sa s dvojicou finalistov, ktorí zabojujú o majstrovský titul.

Súťažiaci Pali a Monika. Snívajú o Paríži, aj o vlastnej výrobni
Každý z nich má svoj príbeh a svoj štýl, ale spoločne sa stretnú v jednom stane, aby ukázali, čo sa v nich skrýva.

Pekár Pali

Pali cestoval niekoľko hodín z východného Slovenska do Bernolákova, aby to v stane roztočil s ostatnými finalistami Pečie celé Slovensko.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci sa v kuchyni motal už od detstva, aktívne sa pečeniu venuje posledné štyri roky. „Od detstva sme boli vedení pomáhať v kuchyni, takže som sa prirodzene púšťal aj do varenia aj do pečenia,“ hovorí Pali.

Je samouk a v kuchyni si rád nájde svoj priestor, kde sa môže realizovať a zdokonaľovať. Jeho cieľom je jedného dňa sa pečením živiť. No predtým, než sa stane profesionálnym cukrárom, by rád vycestoval do srdca Francúzska – do mesta módy aj cukrárskeho umenia. „Chcel by som absolvovať niečo exkluzívne, možno niekde v Paríži,“ usmieva sa Pali.



Pred vytúženou cestou za pekárskym snom musí ešte absolvovať niekoľko výziev. Na tejto ceste mu držia palce priatelia a celá rodina.

Pekárka Monika

Monika, verná fanúšička šou Pečie celé Slovensko, sa po rokoch sledovania stala súčasťou jej štvrtého pokračovania.

Pečeniu sa venuje už dlhú dobu, ale dodnes si spomína na svoju úplne prvú tortu, ktorú piekla na špeciálnu príležitosť. „Moja cesta k pečeniu začala pred desiatimi rokmi. Prvá torta bola pre mojich rodičov k ich výročiu,“ vraví pekárka zo Zemianskych Kostolian.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Touto tortou sa odštartovala jej vášeň pre pečenie. Niekedy dokáže upiecť až tri torty za týždeň, čo je výkon hodný profesionálneho cukrára.

V kuchyni jej asistuje syn Matúš, najmä pri jednoduchších receptoch, ako sú palacinky alebo hrnčekové koláče. Monika si vie predstaviť, že raz otvorí svoju vlastnú výrobňu, kde by mohla plniť sny ďalším milovníkom sladkých dobrôt.

Okrem rodiny, manžela a syna ju podporujú aj priatelia a kolegovia, ktorí jej veľmi fandia v tejto jedinečnej výzve.

Držte palce Monike a Palimu v nedeľu 29. septembra o 20:30 na Jednotke!

25 50 75 90