Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

VIDEO: V šou skončila najmladšia súťažiaca. Miriam sa lúčila v slzách

Do štvrtého kola postupuje desať finalistov.

VIDEO: V šou skončila najmladšia súťažiaca. Miriam sa lúčila v slzách

V osobnej výzve Miriam pripravila punčovú roládu s názvom „Pumpáčik“, ktorú pomenovala jej malá neterka. Roláda síce ohromila farbami, ale technicky nesplnila očakávania porotkýň. „Žiadna roláda nesmie byť takto naplnená,“ zhodnotila porotkyňa Jožka hneď na prvý pohľad.

Porotkyne ocenili chuť, upečenie plátu aj zarolovanie. Jediným problémom, s ktorým sa Jožka nevedela zmieriť, bola nesprávne naplnená roláda, ktorá mala po bokoch prázdne miesta. „Celé to máš výborne urobené a zladené, a ty to takto…“ zhodnotila Jožka, ktorá sa nemohla pozerať na tento zanedbaný detail. „Takto v reze je tá roláda nádherná. Keby som nevidela ten zvyšok, poviem ti, že máš skvelú prácu,“ dodala Petra.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Technická výzva sa ukázala ako skutočná skúška. Pekári mali pripraviť slané tyčinky z lístkového cesta, no bohužiaľ, hodnotenie Miriam veľmi nepotešilo. Tyčinky a ani dip sa jej nepodarili, a tak sa ocitla na poslednom mieste.

V kreatívnej výzve Miriam vytvorila cukrovú kabelku, no práca s fondánom nie je jej parketa, čo sa prejavilo na konečnom výsledku.

Miriam sa rozlúčila so šou v slzách. „Sú pre mňa ako druhá rodina, hlavne Evka, Tinka a Eli,“ povedala v záverečných slovách. V rozhovore nám prezradila, ako sa cíti a čo si zo šou odnáša. „Naučila som sa dochucovať krémy, ako správne piecť, na akej teplote a hlavne ako pracovať s časom,“ vraví Miriam. Po skončení šou ju čaká návrat do školy medzi spolužiakov, ktorí jej držali palce.

DSC_1085 – kópia.JPG

Mladá pekárka tušila, že toto kolo by mohlo byť jej posledným. Počas celého pečenia sa potýkala s množstvom problémov. „Keby som to robila znova, určite by som ako prvé odrezala tú roládu,“ hovorí Miriam. Priestor na zlepšenie vidí aj predchádzajúcich kolách. „Tú prvú tortu Baking off by som urobila úplne inak, keby som vedela, čo robím,“ priznala.

Sledujte ďalšie série šou Pečie celé Slovensko každú nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90