Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

VIDEO: Súťažiaci sa zamysleli nad treťou témou. Je ťažšie vytvarovať tortu alebo charakter?

Bude sa tvoriť a modelovať, pretože témou tretieho kola je tvarovanie.

VIDEO: Súťažiaci sa zamysleli nad treťou témou. Je ťažšie vytvarovať tortu alebo charakter?

Na súťažiacich tentoraz čakajú výzvy, v ktorých budú musieť ukázať nielen svoju kreativitu v kombinovaní chutí, ale aj šikovnosť pri tvorení tvarov – od precíznych záhybov, cez ostré hrany, až po dokonalé rolovanie a vytváranie oblých foriem. 

Využili sme čas, kedy súťažiaci oddychovali a opýtali sme sa ich otázku na zamyslenie. Čo je najťažšie vytvarovať? Charakter, postavu alebo tortu? V odpovediach odznelo pobavenie, ale aj múdre slová. Pozrite si toto veselé video, ktoré vzniklo medzi natáčaniami.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako je o Dávidovi známe, okrem pečenia trávi čas aj cvičením. To, či je ťažšie vytvarovať tortu alebo fyzickú formu vie úplne presne – jednoznačne postavu. „Trvá to určite dlhšie, ako upiecť tortu,“ hovorí pobavene.

A čo formovanie charakteru? Je ťažšie ho vytvarovať ako tortu? „Charakter by sa nemal tvarovať. S charakterom sa človek rodí a mal by pracovať na tom, aby bol, čo najlepší,“ zamyslela sa Evka.

„No pokiaľ sa charakter tvaruje od začiatku, tak asi je to lepšie. Je to asi podobné, ako pri tej torte, Keď sa ten tvar snažíme od začiatku držať, tak je to asi ľahšie urobiť, ako sa potom snažiť z niečo hotového vytesať niečo iné,“ vystihla Danka.

Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90