Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Múdry a hlúpy moderátor? Kto má vlastne scenár? Junior a Juraj majú svoje úlohy podelené

Čo sme o nich nevedeli?

Múdry a hlúpy moderátor? Kto má vlastne scenár? Junior a Juraj majú svoje úlohy podelené
Neoddeliteľnou súčasťou šou Pečie celé Slovensko sú naši moderátori a zabávači Junior a Juraj. Táto veselá dvojica prepadáva súťažiacich pri stoloch a kladie im otázky aj v tých najťažších chvíľach, keď pekári bojujú o každú minútu. Bez nich by však táto šou nebola naozajstnou zábavou!

V rozhovore nám odhalili množstvo zaujímavých informácií, ktoré diváci netušia. Napríklad, nie je úplne jasné, kto z nich dostáva scenár a kto nie. Tento rozpor prekvapil aj Juraja Baču. Zatiaľ čo Junior si scenár dal vytlačiť, Juraj nemá ani potuchy, že niečo také vôbec existuje. „Ja ani neviem, že existuje scenár k tejto šou,“ humorne reaguje Juraj Bača.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ich moderovanie je často improvizáciou. A hoci scenár predsa len existuje, nie je taký, ako si mnohí predstavujú. Niektoré informácie musia zaznieť vo vysielaní, ale väčšina ich interakcií je spontánna.

„Je to tak, že tohto sa musíme držať, toto musí zaznieť, aby sme to povedali presne,“ vraví Juraj Bača. „Ale netuším, že existuje nejaký scenár. My tam jednoducho chodíme, pýtame sa tých ľudí na základe toho, čo vidíme. Celé to je improvizácia. Rovnako aj hodnotenie a aj naše záverečné príhovory, to je improvizácia až do momentu, kým nám režisér do ucha nepovie, kto vypadáva,“ prezradil moderátor.

Moderátori Junior a Juraj bača v Pečie celé Slovensko

Moderátori si rozdeľujú svoje úlohy, niekto musí hrať hlúpeho a niekto rozumného. Tento rok sa karta obrátila. „Každý rok žrebujeme, kto je za hlúpeho a kto je za múdreho. Zatiaľ som mal šťastie, že som bol za múdreho, ale tento rok budem ja za hlúpeho a Juraj bude za múdreho aj pekného,“ prezradil Milan Zimnýkoval.

Je zaujímavé, ako sa títo dvaja moderátori navzájom líšia. Napríklad pri vyraďovaní finalistov, Junior to berie s nadhľadom a považuje to za bežnú súčasť svojej práce, zatiaľ čo Juraj prežíva každý okamih oveľa citlivejšie. „Ja som napríklad zistil, že mi nič nerobí vyraďovanie. Je mi to ľudsky ľúto, ale moderátorsky je to iba zahlásenie,“ vysvetľuje Junior. „Keď musíme povedať meno človeka, ktorý to pustí, tak je to vždy smutné,“ vraví úprimne Juraj.

Komu oznámia túto správu najbližšie? Sledujte šou Pečie celé Slovensko v nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90