Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Súťažiaci vopred uhádli technickú výzvu. Vôbec o tom netušili

My sme sa pýtali, oni odpovedali. Nevedeli, že trafili do čierneho.

Súťažiaci vopred uhádli technickú výzvu. Vôbec o tom netušili

Štvrté kolo pečenia sa blíži a tentoraz sa prenesieme za oceán, pretože témou je Amerika. Na pekárov čakajú tri výzvy – upečú americké koláče a pripravia aj typickú americkú špecialitu - hamburger. Jedna vec je tieto jedlá pripraviť, ale čo si finalisti naozaj myslia o americkej kuchyni? Ulahodí táto téma ich chuťovým pohárikom?

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jednej veci sa však takmer všetci zhodli. Ak sa povie Amerika väčšina si predstaví hamburger a nezdravé jedlo. Keď sme tento rozhovor robili, súťažiaci netušili, že presne toto typické jedlo si onedlho pripravia v stane.

Americká kuchyňa málokomu skutočne lahodí. Aj naši pekári a pekárky majú o stravovaní svoje vlastné predstavy. Ako však Pali s úsmevom poznamenal: „Raz za čas, v rámci stravovacieho opúšťania sa, sa to dá.“

Tonka a Martina majú pri slove Amerika úplne iné predstavy. Obe si okamžite vybavia asi najznámejší štát tejto krajiny. „Napadne mi jednoznačne New York,“ vraví pekárka Tonka. A hoci v Amerike ešte nebola, verí, že napriek bežným predstavám o jej nezdravosti, v tomto kúte sveta nájdeme špičkových kuchárov.

Čo by súťažiaci prestreli na americký stôl? „Keby som im mala niečo dobré upiecť, tak by som im upiekla niečo zo Slovenska,“ premýšľa Janka, ktorá by cudzincom dopriala ochutnávku tradičných kysnutých koláčov rôznych chutí. Tonka by siahla zase po smotanovom perkelte. Dávid by možno zvolil osvedčenú klasiku, ako je opitý Izidor alebo punčové rezy.

Súťažiaci sa zamysleli nad tým, aký americký sen by žili. V skutočnosti sa tieto sny od slovenských veľmi nelíšia. „Robiť to, čo ma baví, mať zdravú a šťastnú rodinu a veľký dom,“ vystihla to Tonka.

Sledujte štvrté kolo Pečie celé Slovensko 4 v nedeľu o 20:30 na Jednotke. 25 50 75 90