Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Tohto sa finalisti boja mimo kuchyne. Čaká nás desivé piate kolo

Toto kolo bude poriadne napínavé a miestami aj desivé.

Tohto sa finalisti boja mimo kuchyne. Čaká nás desivé piate kolo

Pred nami je piate pekárske kolo, v ktorom zabojujú deviati súťažiaci. Finalisti sa budú musieť popasovať s naozaj zaujímavou témou - strašidlá. A verte, že im bude poriadne prihárať.

Hneď prvá výzva bude pre niektorých priam nočnou morou. Čakajú na nich tvarované makrónky. Popasovať sa s touto krehkou cukrovinkou je naozaj prplačka, pretože makrónky neodpustia ani najmenšiu chybičku.

Ani v technickej výzve si určite neoddýchnu. Vytrápia sa pri šľahaní krému, na ktorý má porotkyňa Jožka obzvlášť prísne nároky. V momente, keď vytiahne svoje fialové okuliare, súťažiaci vedia, že skúška nervov ešte len prichádza.

Kolo plné napätia a strašidiel doklepne kreatívna výzva. Súťažiaci budú piecť nekonečných 5 hodín, aby vykúzlili strašidelné torty.

Pri tejto strašidelnej téme sme si dovolili na chvíľu odbočiť od pečenia. Opýtali sme sa súťažiacich, aké strašidlá v živote ich prenasledujú. Pozrite si video.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre pekárku Tonku sú najväčšie strašidlá plazy s nohami. Takže, ak máte doma jaštericu alebo chameleóna, u vás na návšteve ju asi neuvidíte. Tento strach ju prenasleduje už od detstva, keď si strašidlo pod posteľou vždy predstavovala ako zeleného plaza.

Evku vydesia pavúky a chrobáky, zatiaľ čo Eli podskočí pri strete s hadom. Pali má strach z celkom iného druhu. „Nerád meškám. Takže, keď niekam nestíham na čas, tak ma to stresuje,“ priznáva. Dávid má ešte v živej pamäti deň svojich štátnic, ktorý bol pre neho najväčším strašiakom v živote.

Elizabeth si zaspomínala na zážitok spred niekoľkých rokov, keď ako dievča vysadla na bicykel a vydala sa na cestu smerom k poľu, ďaleko od domu. Zrazu sa obloha zatiahla a nad poľom sa prehnala silná búrka. V tom okamihu sa začalo hrozivo blýskať. „Neviem, prečo som tam išla sama,“ opisuje Elizabeth. „Začala strašná búrka, blesky. Pamätám si, že som sa vtedy strašne zľakla. Tak som sa v duchu pomodlila a prešlo to,“ dokončila svoj príbeh, ktorý jej zostal v pamäti navždy.

Ak vás zaujíma, čo ďalšie ešte straší našich finalistov, sledujte nové kolo Pečie celé Slovensko v nedeľu o 20:30 na Jednotke!

25 50 75 90