Úvod Novinky Tipy z programu
Chcete schudnúť? Odborník prezradil, ktorý pohyb vám zaručene pomôže
Chcete schudnúť? Odborník prezradil, ktorý pohyb vám zaručene pomôže

Chcete schudnúť? Odborník prezradil, ktorý pohyb vám zaručene pomôže

Ak chcete zhodiť nadbytočné kilá, stavte na tento pohyb.

S príchodom teplých mesiacov prichádza aj túžba cítiť sa lepšie, zlepšiť fyzickú kondíciu a zdokonaliť postavu do plaviek. Existuje však univerzálny pohyb, vďaka ktorému sa vám podarí schudnúť? Aj na to nám v Rádio Slovensko odpovedal expert na zdravý životný štýl Michal Páleník.

Šport vonku

„Najlepší cvik na chudnutie neexistuje, pretože ideálny cvik je taký, ktorý nás baví a sme schopní si ho dlhodobo udržať,“ objasnil Michal Páleník.

„Ak sa však pokúsime vytvoriť nejaký rebríček prirodzených a efektívnych pohybov, tak potom je číslo jedna rýchla chôdza,“ doplnil odborník. Vysvetlil, že z anatomického pohľadu je pre človeka rýchla chôdza najprirodzenejším pohybom. Naopak, sedenie je pre človeka najmenej prirodzené.

„Počas rýchlej chôdze dokážeme spáliť najviac energie pri najmenšom pocite námahy,“ priblížil odborník, podľa ktorého má rýchla chôdza mnoho výhod.

Človek sa pri nej neunaví tak, ako počas behu či vo fitku, zároveň však spáli dostatočné množstvo kalórií. A teda efektívne chudne. „Takže pokiaľ chceme spaľovať veľké množstvo energie, najefektívnejším spôsobom je rýchla chôdza,“ uzavrel Michal Páleník.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia