Úvod Novinky Tipy z programu
Užite si priamy prenos z folklórneho festivalu vo Východnej. Bude to aj o láske
Užite si priamy prenos z folklórneho festivalu vo Východnej. Bude to aj o láske

Užite si priamy prenos z folklórneho festivalu vo Východnej. Bude to aj o láske

Festival Východná je najstarší a najrozsiahlejší celoslovenský festival s medzinárodnou účasťou na Slovensku.

Každoročný folklórny festival začal tento rok 4. júla a končí 7. júla. My vám ho prinesieme naživo 6. júla o 20.10 na Dvojke. Budete si môcť vychutnať naše tradície, úžasné tance a hudbu, pri ktorej ožije naša história.

Prehliadku tradičnej ľudovej kultúry naprieč Slovenskom prinášajú Domovy. Otvárací program 69. ročníka Folklórneho festivalu Východná je pestrým výberom piesní a tancov zo všetkých regiónov Slovenska.

Folklórny festival Východná_TASR.jpg

Na pódiu sa stretne skoro 600 účinkujúcich, ktorí svojím vystúpením priblížia jednotlivé regióny a rozhodne neobídu ani ten váš. My vám prinesieme priamy prenos z programu folklórnych súborov s názvom Láskavô.

„Láska brní vôkol nás i v súborovom svete. Je to láska ktorú tancujeme, láska ktorú spievame a hráme. S láskou predstavíme dáta o folklórnych súboroch a ich pôsobení. S láskou preberieme súborové lásky a hlášky. S láskou poukážeme na to ako je Východná výnimočná folklórna sieť. S rovnakou láskou prevedieme diváka tanečnými regiónmi naprieč Slovenskom. Láskavým humorom si uctíme zosnulého básnika Tomáša Janovica. S láskou k blížnemu svojmu, takže aj tvojmu“.

Účinkujú: FS Železiar z Košíc, FS Urpín z Banskej Bystrice, FS Háj z Rimavskej Soboty, FS Vršatec z Dubnice nad Váhom, FS Technik z Bratislavy, FS Nadšenci z Trenčína Autori: Tomáš Hanáček, Martin Olas, Jaroslav Loebl, Martin Remenec, Tomáš Komorník

Nenechajte si to ujsť v sobou 6. júla o 20.10 na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia