Úvod Novinky Tipy z programu
Máme olympijský rekord v sledovanosti priameho prenosu
Máme olympijský rekord v sledovanosti priameho prenosu

Máme olympijský rekord v sledovanosti priameho prenosu

Naši profesionálni komentátori Marcel Merčiak a Stanislav Ščepán podali obdivuhodný výkon.

Najvýznamnejšou športovou a spoločenskou udalosťou uplynulých dní bolo bezpochyby otvorenie Letných olympijských hier 2024 v Paríži, odkiaľ najnovšie aktuality zistíte aj z našej špeciálnej webovej podstránky.

Paríž-ceremoniál-LOH-TASR-AP

Paríž u divákov bodoval


Športový okruh STV priniesol exkluzívny priamy prenos z piatkového otváracieho ceremoniálu, ktorý sa konal neobvykle na brehoch rieky Seiny. Tento unikátny športovo-umelecký zážitok si nenechalo ujsť takmer 300 000 divákov a stal sa celkovo najsledovanejším programom dňa na trhu. Celkovo si ho aspoň na 3 minúty zaplo až 631.000 divákov.

Paríž-CMYK-STVR

Programová služba :Šport bola v piatkovom prime-time trhovou jednotkou s trhovým podielom na úrovni 20,1 %. V sobotu večer zostali diváci Jednotky verní filmovej romantike. Láska na Istrii bola najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Športoví fanúšikovia si v nedeľu podvečer vychutnali semifinále a následne finále vo vodnom slalome K1 v ženskej kategórii. Finále sledovalo na športovom okruhu viac ako 200 000 divákov.

všetci-šport-STVR

Nezameniteľní komentátori

Najočakávanejšou udalosťou športového sveta bolo počas uplynulého piatku otvorenie Letných olympijských hier 2024 v Paríži. Exkluzívny priamy prenos z otváracieho ceremoniálu, ktorý sa konal netradične pozdĺž celého pobrežia rieky Seiny, priniesol na televízne obrazovky športový okruh STV.

Marcel-Merčiak-STVR

Tento unikátny zážitok si v sprievode nezameniteľného komentára Marcela Merčiaka a Stanislava Ščepána nenechalo ujsť 283.000 divákov pri trhovom podiele 22,7 % v univerzálnej cieľovej skupine.

Eiffelova-veža-Paríž-TASR-AP

Až vyše 630 tisíc divákov

Prenos sa stal celkovo najsledovanejším piatkovým programom dňa na slovenskom televíznom trhu. Celkovo si ho aspoň na 3 minúty zaplo až 631.000 divákov.V porovnaní s predchádzajúcimi olympijskými hrami (OH Tokio 2020 a OH Peking 2022) bol premiérový otvárací ceremoniál z Paríža najsledovanejší. Programová služba :Šport bola v piatkovom prime-time trhovou jednotkou s podielom na trhu na úrovni 20,1 percenta.

Stanislav-Ščepán-STVR

V sobotu zostali diváci Jednotky verní televíznej romantike. Láska na Istrii prilákala k televíznym obrazovkám 158.000 divákov pri trhovom podiele 12,4 % v cieľovej skupine 12+ a stala sa celkovo najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Hneď za ňou v sledovanosti nasledovala talkšou Petra Marcina Neskoro večer, ktorú si pozrelo 142.000 divákov pri trhovom podiele 14,5 % v univerzálnej cieľovej skupine. Zo športových prenosov Letných olympijských hier 2024 na okruhu :Šport dominovali u divákov kvalifikácie vodného slalomu K1 žien a C1 mužov, ako aj časovka v ženskej cyklistike.


Nedeľné poobedie a podvečer sa niesli v znamení vodného slalomu. Záujem divákov vzbudilo semifinále a následne finále ženského vodného slalomu v kategórii K1, v ktorom nastúpila aj naša Eliška Mintálová. Semifinále sledovalo na športovom okruhu 165.000 divákov pri trhovom podiele 14,9 % v cieľovej skupine 12+. Sledovanosť ešte stúpla počas finále, ktoré si vychutnalo až 220.000 divákov pri trhovom podiele 18,2 % v univerzálnej cieľovej skupine.

maskot-Paríž-STVR

Najsledovanejší na trhu

Pozornosti divákov neunikol ani tenis, kde do 1. kola dvojhry žien nastúpila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala britskú jednotku Katie Boulterovú. Zápas sledovalo 148.000 divákov pri trhovom podiele 13,1 % v univerzálnej cieľovej skupine. Programová služba :Šport bola najsledovanejšou televíziou na trhu, okrem otváracieho ceremoniálu, v sobotu v časovom slote od 7.00 h do 11.20 h a od 13.00 h do 17.00 h a v nedeľu v rozmedzí od 15.30 h do 18.30 h.


Viac aktualít sa dozviete z našich rozhlasových a športových programov z Letných olympijských hier v Paríži a aj z našej špeciálnej webovej podstránky STVR.
25 50 75 90
Foto: TASR/AP, STVR

Živé vysielanie ??:??

Televízia