Úvod Novinky Tipy z programu

Beh sú príbehy, ľudia a množstvo emócií. Pozrite si tie najkrajšie v novom dokumente

Koproducentom a režisérom Maratónskych príbehov je oceňovaný režisér Peter Kerekes.

Beh sú príbehy, ľudia a množstvo emócií. Pozrite si tie najkrajšie v novom dokumente

Bežci by vedeli rozprávať. Beh je láska, emócia, radosť. Ale aj množstvo potu, driny a bolestivých miest na tele. Aké príbehy sa ukrývajú za obyčajným behom?

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Dvojke sme spustili dokumentárny seriál Maratónske príBEHy, ktorý prinesie príbehy rôznych ľudí, z rôznych miest, či v rôznych životných situáciách.

maratonske-pribehy-dokument

Sledujte Maratónske príBEHy každú nedeľu o 15.30 na Dvojke.

Príbeh Košického maratónu

Viete, ako vznikol Košický maratón? Stretne sa Maďar, Slovák a Žid. To nie je začiatok vtipu. To je začiatok košického maratónu. V roku 1924 sa z iniciatívy obchodníka s farbami Bélu Brauna v Košiciach stretli funkcionári KAC (Košická atletická únia) s generálom československej armády a rozhodli sa zorganizovať Maratón.

maratonske-pribehy-dokument

Prvý v Európe. Osem bežcov vyštartovalo do jesenného počasia a začala sa písať história košického maratónu. Odvtedy prebehlo 100 rokov. Menili sa režimy, ale maratón zostal.

Maratónske príBEHy sú aj príbehy o ženách, ktoré sú vraj vytrvalejšie ako muži. Do roku 1972 však mali zakázané súťažiť. Sú to aj silné príbehy o tých, ktorí prežili Holokaust. Ale aj o tých, ktorí v istom momente života, stratili cieľ. Nemajú kde bývať, ale vládzu behať.

Sledujte tieto krásne a jedinečné príbehy v cykle Maratónske príBEHy každú nedeľu o 15.30 na Dvojke.

25 50 75 90