Úvod Novinky Tipy z programu

STVR bude pokračovať v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom

V stredu 17. septembra to potvrdili podpisom spoločného memoranda.

STVR bude pokračovať v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom

Slovenská televízia a rozhlas a Slovenský olympijský a športový výbor dlhodobo a úspešne spolupracujú pri podpore slovenského športu. Túto spoluprácu potvrdili v utorok 17. septembra 2024 aj podpisom Memoranda o spolupráci. V priestoroch Slovenskej televízie v Mlynskej doline ho podpísali prezident SOŠV Anton Siekel a zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a prezident SOŠV Anton Siekel_foto Patrik Tarics (2).jpg

Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel

„Šport je neoddeliteľnou súčasťou spoločnosti od detského športu, cez amatérsky šport, až po profesionálny, preto je našou prirodzenou súčasťou. Je to štart niečoho dlhodobého a som presvedčený, že pribudnú nové formáty. Aj dnes je veľa športov, aj olympijských, ktoré dostávajú malý priestor v televíznom vysielaní a to je presne to, čo by sme týmto chceli zmeniť,“ povedal Igor Slanina zástupca generálneho riaditeľa STVR.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská televízia a rozhlas sa spoločne so Slovenským olympijským a športovým výborom zaviazala vytvárať a kultivovať spoločné športové prostredie, rozvíjať športové možnosti, podieľať sa na rozvoji telesnej výchovy a športu, na zvyšovaní nárastu počtu športujúcej mládeže, rozvíjať slovenský šport a podmienky na jeho realizáciu.

„Obidve naše organizácie majú vo svojej náplni osvetu a prostredníctvom športu som presvedčený, že môžeme priniesť na televízne obrazovky, ale aj rozhlasovým poslucháčom zaujímavé témy. A tie môžu v tejto komplikovanej situácii, v ktorej sa nachádzame priniesť tie správne emócie, porozumenie a spoločné nadšenie,“ povedal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Obe strany podpisom Memoranda deklarujú, že im záleží na rozvoji slovenského športu, ako aj slovenského olympijského a športového hnutia. Slovenský olympijský a športový výbor je pre Slovenskú televíziu a rozhlas strategickým partnerom, ktorý ako národná športová organizácia, riadi olympijské hnutie v Slovenskej republike, chráni a popularizuje základné princípy a hodnoty olympizmu, rozvíja olympijské dedičstvo a prispieva k rozvoju športu .

„Naša spolupráca má dlhoročnú tradíciu, a práve sa teším, že za posledné roky, kedy sme boli trochu v pozadí záujmu našej krajiny, prináša STVR nový impulz, nové projekty,“ dodal Anton Siekel.

25 50 75 90