Úvod Novinky Zaujímavosti
Vlek na Drozdovo jazdí aj v lete. Lyže ale vymeňte za dve kolesá
Vlek na Drozdovo jazdí aj v lete. Lyže ale vymeňte za dve kolesá

Vlek na Drozdovo jazdí aj v lete. Lyže ale vymeňte za dve kolesá

Drozdovo na mapu bikeparkov pribudlo len v roku 2017.

Milovníkov prírody a rýchlej jazdy určite zaujme návšteva Bike parku na Drozdove neďaleko Novej Bane. Odvážlivci s kvalitnými bicyklami si tu poriadne zajazdia a aj sa pri tom zabavia, zároveň si tu môžu do sýtosti zašportovať aj najmenší cyklisti.

Drozdovo, ktoré je známe predovšetkým pre lyžiarske stredisko, na mapu bikeparkov pribudlo v roku 2017, keď tu boli pre vyznávačov downhill cyklistiky na jeseň otvorené tri traily rôznej náročnosti. Od leta 2019 sú sprístupnené ďalšie tri traily, pričom cyklisti môžu využívať vlek Tatrapomu F, ak si chcú výstup urýchliť a uľahčiť.

Ide o to aby si zajazdil každý, aj rodiny s deťmi. Vtedy to má význam aj pre stredisko. Ak by sme urobili len zjazdové dráhy, tak tie by pre deti ani pre začiatočníkov neboli," vysvetľuje iniciátor výstavby parku Miroslav Brodzianky.

Zjazd je krásny. Trasy výborné, ideálne pre rodiny s deťmi a aj pre mamičky, ktoré nemajú až také zručnosti na horskom bicykli," pochvaľuje si jedna z návštevníčok.

Sedenie zakázané

Tak ako v iných bike parkoch, aj na Drozdove bikerov preveria strmšie pasáže, kde treba vedieť pracovať s brzdami. Pre tých menej odvážnych sú prirpavené obchádzkové varianty ťažších úsekov. „Pri jazde dole svahom musí človek stáť na pedáloch, nesmie sedieť a musí udržiavať rovnováhu. Ide aj o zručnosť jazdy," dopĺňa Brodzianky s tým, že návštevníci by mali prísť s bicyklami s minimálne predným odpružením, ideálne aj s tým zadným.

Tunajší bike park je pre všetkých, ktorí majú oheň v srdci a dobrodružstvo v krvi. V reportáži Zuzany Ševčíkovej sa dozviete aj to, aké novinky v Drozdove do budúcnosti chystajú a aké významné preteky sa v areáli pravidelné konajú.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac zaujímavých reportáži z relácie Slovensko v obrazoch a tipov na výlety nájdete v archíve RTVS zadarmo a bez reklamy. Sledujte tvorcov relácie aj na facebooku.

(foto: facebook.com/Bike park Drozdovo)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia