Ak si ani vy neviete predstaviť jeseň bez kačacieho mäska, gaštanov, tekvice či voňavých citrusov, potom musíte vyskúšať recept Gaba Kocáka a Roba Pappa.
Šikovní kuchári z relácie Tajomstvo mojej kuchyne tentokrát pripravili jemnučké kačacie mäso s polentou a tekvicovým džemom.
Robo sa opäť postaral o zaujímavé spojenie chutí. Ku kačici totiž pripravil voňavú omáčku z červeného vína, gaštanov a pomarančov. Kuchári sa zhodli, že víno by malo byť čo najkvalitnejšie. Gabo dodal, že je dobré, ak na omáčku použijete víno, ktoré budete počas večere aj konzumovať.
Ako prílohu zvolil Robo kukuričnú kašu, tzv. polentu. Na jej prípravu budete potrebovať iba vodu, kukuričnú krupicu a pomarančovú kôru. Že je polenta hotová, zistíte podľa toho, že sa začne odliepať od hrnca.
Aby toho nebolo na stole málo, Gabo zatiaľ pripravil vynikajúci džem z tekvice. Pri jeho príprave využil aj „tajnú“ ingredienciu, ktorou bol pomarančový likér. Vďaka pomarančovej kôre, troške šťavy a likéru získal džem dokonalú chuť.
Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne vysielame v premiére každú nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke. Ak ste nestihli premiéru, navštívte náš archív, kde si môžete pozrieť všetky časti zadarmo a bez reklám.
FOTO: RTVS