Príprava Gabovho receptu vám nezaberie veľa času, no výsledok vás príjemne prekvapí. Guláš bude rozvoniavať po celom dome a vám sa ihneď začnú zbiehať slinky tak, ako Robovi.
Aby bol guláš lahodný a voňavý, je dôležité použiť správne korenie. Aj to si vyrobil Gabo sám.
Ku gulášu sa podávala domáca knedľa, ktorú naši kuchári pripravili z toastového chleba. Ten zbavili kôrky, nakrájali na malé kocky a primiešali k nemu korenie, vyšľahané žĺtka a bielkový sneh. Dôležité je hmotu netlačiť, ale jemne premiešať.
Na prípravu guláša použil Gabo aj špeciálnu surovinu – ocot. Už po niekoľkých minútach varenia sa všetky ingrediencie krásne spojili a v kuchyni to voňalo, ako poznamenal Gabo, ako v udiarni u starej matere.
Nezabudnite, že guláš by sa nemal osoliť na začiatku, ale až tesne pred dovarením. Ak by ste ho totiž osolili pred tým, ako sa odparí voda, mohol by byť príliš slaný.
Želáme vám dobrú chuť!
Viac skvelých receptov nájdete aj v našom archíve, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané časti relácie Tajomstvo mojej kuchyne zadarmo a bez reklám.
Na premiérové časti sa môžete tešiť každú nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke.
FOTO: RTVS