Úvod Novinky Zaujímavosti

Perkelt, aký ste ešte nejedli. Rýchly a ľahký recept od diváčky Vierky

Svoje kuchárske umenie v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predviedla verná diváčka Vierka.

Perkelt, aký ste ešte nejedli. Rýchly a ľahký recept od diváčky Vierky

Naši kuchári od vás dostávajú nielen tipy na skvelé recepty, ale aj lákavé fotky jedál. Tentoraz však nezostali iba pri obdivovaní fotiek a jeden z receptov ich zaujal natoľko, že ho museli ochutnať.

Do relácie Tajomstvo mojej kuchyne si preto pozvali jeho autorku, Vierku Kolesárovú.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Verná diváčka a šikovná kuchárka ukázala Gabovi, ako pripraviť chutný perkelt bez mäsa. Ako prezradila, recept si vymyslela celkom sama.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Základom je zelenina – Vierka použila cuketu, šampiňóny, mrkvu a cibuľu. Gabo uznal, že recept bez mäsa bude príjemnou a chutnou zmenou.

Udusenú zeleninu Vierka pokvapkala citrónovou šťavou a zaliala ryžovou smotanou, ktorá všetky chute zjednotila a postarala sa o dokonalú krémovú konzistenciu. Nakoniec do jedla pridala prelisovaný cesnak. Perkelt podávala s ryžou.

A čo na recept povedali naši nároční kuchári? Obaja boli nadšení a zhodli sa, že recept musia vyskúšať aj doma.

Želáme vám dobru chuť!

Pre viac chutných receptov navštívte náš archív, kde nájdete všetky odvysielané epizódy relácie Tajomstvo mojej kuchyne. Premiérové epizódy sledujte každú nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke.

FOTO: RTVS

25 50 75 90