Na šikovnú dvojicu z relácie Tajomstvo mojej kuchyne sa môžete tešiť aj budúcu nedeľu od 18:15 hod. na Jednotke.
Tentokrát si pre televíznych divákov prichystali rýchly ovocný koláč so šodó z kompótovej šťavy, domácu kuraciu paštétu s čerstvou focacciou a na záver Gabo pripravil ešte jedno špeciálne šodó – z prešporských vín.
Ovocný koláč s bielou čokoládou
Sympatická herečka Evka Pavlíková, ktorá v predchádzajúcej epizóde pripravila rýchly kurací šalát, sa dnes rozhodla pripraviť lahodný ovocný koláč. Jej dezertom potešíte maškrtné jazýčky aj nečakanú návštevu.
Eva Pavlíková klasický recept vylepšila strúhaným kokosom, ktorý dodá koláču ešte lepšiu chuť. Dnes Eva použila marhule, no ako povedala, inokedy používa aj ríbezle či slivky, ktoré následne posype škoricou.
Čerešnička na torte – šodó
Pôvodný recept na šodó pochádza z Francúzska. Keďže Francúzsko sa pýši nádhernými vinicami a znamenitým vínom, iste vás neprekvapí, že aj základom originálneho šodó je biele víno.
Tento teplý krém z vajec a vína sa podáva k sladkým múčnikom, dukátovým buchtičkám alebo ako samostatný dezert s piškótami.
Ak chcete krém bez alkoholu, vyskúšajte Gabov nealkoholický recept. Na prípravu šodó namiesto vína použil šťavu z marhuľového kompótu, ktorá krému dodala jemne kyslú chuť.
Šéfkuchár však nezabudol ani na milovníkov originálneho šodó s vínom. Na konci relácie pripravil voňavé šodó z prešporského vína, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Ak si chcete pripraviť domácu paštétu alebo originálne šodó, navštívte náš archív a pozrite si celú epizódu relácie Tajomstvo mojej kuchyne, kde nájdete všetky recepty.
Na ďalšiu časť obľúbenej relácie sa môžete tešiť opäť v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a v live vysielaní na webe RTVS.
FOTO: RTVS