Úvod Novinky Zaujímavosti

Jablkový koláč s vaječným likérom aj slané slimáky. Vyskúšajte tieto recepty

Prinášame vám ďalšie skvelé recepty Gaba Kocáka a Evy Pavlíkovej z relácie Tajomstvo mojej kuchyne.

Jablkový koláč s vaječným likérom aj slané slimáky. Vyskúšajte tieto recepty

Nedeľa už tradične patrí vynikajúcim jedlám skvelého šéfkuchára Gaba Kocáka a jeho pravej ruky, ktorou bola v marci herečka Eva Pavlíková. Veselá dvojica sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne zišla poslednýkrát, no ani tentoraz nechýbali lahodné recepty.

Už o týždeň sa v televíznej kuchyni predstaví charizmatická herečka Zdenka Studenková.


Koláč s vaječným likérom, po ktorom sa zapráši

Gabov jablkový koláč s krémom z vaječného likéru si iste zamilujete. Jednoduchý a rýchly dezert sa rozplýva na jazyku a po prvom kúsku rozhodne nebudete mať dosť.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V prípade, že ste dostali chuť na iné ovocie, jablká môžete nahradiť aj marhuľami či slivkami.

Rozvaľkaným kysnutým cestom vyložte vymastený plech, polejte ho likérovým krémom a navrch naukladajte plátky jabĺk či iného ovocia.

Tesne pred dopečením posypte koláč obľúbenými orieškami – tie môžete nasekať nadrobno a opiecť na suchej panvici.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slané slimáky s chuťou Talianska

Evka Pavlíková priniesla do televíznej kuchyne vôňu aj chuť Talianska. Jej rýchly recept na slané slimáky z lístkového cesta mal u Gaba veľký úspech.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prvý druh slaných slimákov pozostával z bazalkového pesta a parmezánu. Týmito ingredienciami Eva potrela lístkové cesto, ktoré následne zrolovala a pokrájala na slimáčiky s hrúbkou asi 1 centimeter.

Druhý variant rýchlej slanej pochúťky Evka naplnila paradajkovým pestom s korením, syrom, šunkou a salámou. Ak máte chuť na iné ingrediencie, neváhajte a urobte si slimáčikov podľa vlastnej chuti.

Ďalšie skvelé recepty z Tajomstva mojej kuchyne nájdete v archíve RTVS, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané časti zadarmo a bez reklamy.

Na premiérovú časť obľúbenej kulinárskej relácie s Gabom Kocákom a Zdenou Studenkovou sa môžete tešiť už v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a v live vysielaní na webe.

RTVS online:

FOTO: RTVS

25 50 75 90