Nedeľa už tradične patrí vynikajúcim jedlám skvelého šéfkuchára Gaba Kocáka a jeho pravej ruky, ktorou bola v marci herečka Eva Pavlíková. Veselá dvojica sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne zišla poslednýkrát, no ani tentoraz nechýbali lahodné recepty.
Už o týždeň sa v televíznej kuchyni predstaví charizmatická herečka Zdenka Studenková.
Koláč s vaječným likérom, po ktorom sa zapráši
Gabov jablkový koláč s krémom z vaječného likéru si iste zamilujete. Jednoduchý a rýchly dezert sa rozplýva na jazyku a po prvom kúsku rozhodne nebudete mať dosť.
V prípade, že ste dostali chuť na iné ovocie, jablká môžete nahradiť aj marhuľami či slivkami.
Rozvaľkaným kysnutým cestom vyložte vymastený plech, polejte ho likérovým krémom a navrch naukladajte plátky jabĺk či iného ovocia.
Tesne pred dopečením posypte koláč obľúbenými orieškami – tie môžete nasekať nadrobno a opiecť na suchej panvici.
Slané slimáky s chuťou Talianska
Evka Pavlíková priniesla do televíznej kuchyne vôňu aj chuť Talianska. Jej rýchly recept na slané slimáky z lístkového cesta mal u Gaba veľký úspech.
Prvý druh slaných slimákov pozostával z bazalkového pesta a parmezánu. Týmito ingredienciami Eva potrela lístkové cesto, ktoré následne zrolovala a pokrájala na slimáčiky s hrúbkou asi 1 centimeter.
Druhý variant rýchlej slanej pochúťky Evka naplnila paradajkovým pestom s korením, syrom, šunkou a salámou. Ak máte chuť na iné ingrediencie, neváhajte a urobte si slimáčikov podľa vlastnej chuti.
Ďalšie skvelé recepty z Tajomstva mojej kuchyne nájdete v archíve RTVS, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané časti zadarmo a bez reklamy.
Na premiérovú časť obľúbenej kulinárskej relácie s Gabom Kocákom a Zdenou Studenkovou sa môžete tešiť už v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a v live vysielaní na webe.
RTVS online:
FOTO: RTVS