Šéfkuchár Miroslav Spodniak si pre diváčky Dámskeho klubu pripravil tri originálne recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu obľúbená špargľa.
Táto sezónna pochúťka je plná vitamínov, obsahuje minimum kalórií a je bohatým zdrojom vlákniny. Pre svoje priaznivé účinky na ľudské zdravie a skvelú chuť sa špargľa už od nepamäti teší veľkej obľube.
Originálne a rýchle špeciality
Medzi najznámejšie druhy špargle patrí špargľa biela a zelená. Ako prezradil Miroslav Spodniak, obe farebné variácie pochádzajú z jednej rastliny, líšia sa však spôsobmi pestovania.
Biela špargľa rastie ukrytá pred slnkom, zelená je vystavená slnečným lúčom, vďaka ktorým získava svoju typickú farbu.
Šéfkuchár využil na prípravu všetkých troch receptov zelenú špargľu, pretože má výraznejšiu chuť. Biela špargľa je podľa neho vhodná na prípravu polievok či zapekaných jedál.
Skúsený šéfkuchár pripravil v kuchyni Dámskeho klubu tri vynikajúce špeciality:
- Quesadillu so špargľou a hovädzím mäsom – mexické pouličné jedlo podávané v tortille
- Pappardelle so špargľou, krevetami, citrónom a medvedím cesnakom – talianske cestoviny
- Lososový tatarák so špargľou – lahôdka pre milovníkov rýb
Celú epizódu Dámskeho klubu vrátane všetkých troch receptov nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.
Obľúbenú reláciu ponúkame v premiére každý pracovný deň od 12:25 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.
FOTO: Facebook / Dámsky klub a Unsplash
25 50 75 90